Djokovič odmieta vakcíny a vyjadril obavy z povinného očkovania proti koronavírusu

20.04.2020 | 16:56
  3
Svetoznámy tenista počíta s možnosťou, že by na turnajoch nehral v prípade povinnej vakcinácie na Covid-19.

Srbský tenista Novak Djokovič by odmietol hrať na turnajoch, ak by sa sezóna rozbehla s povinným očkovaním pre hráčov. Líder svetového rebríčka totiž odmieta vakcíny. Tá proti novému koronavírusu však zatiaľ nie je k dispozícii.

„Osobne som proti očkovaniu a nechcel by som, aby ma k tomu niekto nútil, aby som mohol cestovať,“ uviedol v chate na Facebooku s ďalšími srbskými športovcami.

„Ak by to bolo povinné? Potom sa budem musieť rozhodnúť. Mám však na to svoj názor a neviem, či ho niekedy prehodnotím,“ citoval The Guardian Djokoviča, ktorý má na konte 17 grandslamových titulov a v tomto roku neprehral ani jeden zápas.

Tenisovú sezónu zastavili pre pandémiu koronavírusu v polovici marca, hrať sa znovu nezačne minimálne do polovice júla.

Djokovič minulý mesiac počas reštrikcií poprosil fanúšikov, aby počas pandémie koronavírusu zostali doma a dodržiavali nastavené pravidlá. Zároveň ich vyzval, aby sa pri tejto príležitosti zamerali na dobré myšlienky.

„Nastal čas, aby sme sa všetci spojili a zjednotili. Pokúsme sa plnohodnotne stráviť čas s našou rodinou doma a užiť si maličkosti v našom živote. Snažme sa smiať, milovať a venovať čas vnútornej práci na sebe. Modlite sa, meditujte, jedzte zdravo, hrajte na hudobné nástroje, spievajte, tancujte, čítajte, píšte, cvičte, dobre spite, trénujte svoje mozgy zameraním na dobré myšlienky …“

Zdroj: pravda.sk / InfoVojna

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti