Denník Pravda si po roku všimol status exministra Čarnogurského, ktorý tvrdí, že za demonštráciami Za slušné Slovensko bola organizovaná skupina

27.02.2021 | 19:25
  11
Ján Čarnogurský st. sa odvoláva na informácie z trestného spisu proti Kočnerovi. Tvrdí, že sa k nim dostal legálne a v médiách sa uverejňujú len selektívne výpisky zo spisu.

Bývalý slovenský premiér, exminister spravodlivosti a v súčasnosti advokát JUDr. Ján Čarnogurský 26. februára 2020 vo svojom príspevku na sociálnej sieti napísal, že za protivládnymi demonštráciami v rokoch 2017 a 2018 a následnou mediálnou kampaňou stojí organizovaná skupina. Odvolal sa pri tom na informácie uvedené v trestnom spise Kuciakovej vraždy proti podnikateľovi Marianovi Kočnerovi a spol.

Portál InfoVojna o Čarnogurského statuse informoval už vtedy v článku TU.

 

„Mám v rukách výpisky z tohto trestného spisu. Dostal som sa k nim legálne, teda aspoň tak legálne ako noviny SME a Denník N k výpiskom, ktoré uverejňujú. Uvedené noviny uverejňujú selektívne výpisky, ktoré sa im hodia. V trestnom spise sú záznamy zo sledovania najmä Štefana Hríba (šéfredaktor .týždeň), ale aj ďalších. sa schádza obyčajne v bare Next Apache na Panenskej ulici v Bratislave. Skupina sa schádza obyčajne v bare Next Apache na Panenskej ulici v Bratislave,“ uviedol 26. februára 2020 Čarnogurský.

Ako príklad uvádza číslo listu 13077, v ktorom sa uvádza: „Hríb a uvedený neznámy muž sa počas toho, ako Lipšic telefonoval, venovali tiež téme Kaliňák – Bašternák. Vraj to vyzerá, že to Kaliňák neustojí, vraj už nemá takmer žiadny vplyv. Tlak musí pokračovať „minimálne do očakávaného apríla“. Ak sa vraj podarí poriadne „zdvihnúť vlnu“ môže z nej vzísť nová sila, tak tomu vraj v histórii vždy bolo – hlas ľudu, hlas boží.“

Denník Pravda informuje o závažnom obvinení po roku

Informáciu o Čarnogurského statuse si až po roku všimol portál Pravda v článku TU.

Ďalšie korporátne médiá sa o šokujúcom Čarnogurského obvinení doteraz nezmienili.

Prečítajte si autentický dokument zo sledovania Hríba a spol. v článku portálu InfoVojna TU.

Informáciami zo spisu disponuje Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) ako aj Medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Slovenskí novinári však uvedené informácie účelovo selektujú, manipulujú verejnosť hrubým spôsobom a spreneverujú sa svojmu poslaniu informovať objektívne a hľadať pravdu.

Na informáciu vtedy reagoval aj šéfredaktor magazínu .týždeň Štefan Hríb. „Pripisovať skupine priateľov, z väčšej časti v dôchodkovom veku, pokus o liberálny Majdan a šíriť tým nenávisť, ktorej sme na internete terčom, je zo strany Jána Čarnogurského úbohé. Viem, že sa mu nepáči blížiaca sa prehra Smeru a SNS a viem, že by možno rád volil Kotlebu, ale vytiahnuť na ich pomoc primitívnu konšpiráciu, je nehodné človeka, ktorý statočne vzdoroval komunistom aj Mečiarovi. Naozaj sa nedá starnúť dôstojnejšie?,“ napísal Hríb na stránkach svojho portálu.

Viac v článku TU.

Ján Čarnogurský: Motív na odstránenie Milana Lučanského mohli byť jeho hlbšie indície o pozadí vraždy Kuciaka

Bývalý minister spravodlivosti a advokát Ján Čarnogurský, ktorému sú pomery vo väzniciach dobre známe opísal v posledný decembrový deň 2020 v dvoch statusoch svoj názor na väzbu, v ktorej sa zosnulý policajný exprezident Milan Lučanský nachádzal a čo sa tam mohlo udiať.

Ako v jeho statuse uviedol, generál Lučanský sa dostal do konfliktu s vyšetrovateľom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Petrom Juhásom, pretože Lučanský nepovažoval vyšetrenie vraždy za dostatočné.

Najviac zaujímavé na všetkých posledných mediálne sledovaných prípadoch je neustála prítomnosť Daniela Lipšica, ci už v prípade vraždy Ernesta Valka, kde Lipšic ako minister sa objavil na mieste činu, ďalej ako zástupca poškodených v kauze Kuciak, ale aj ako obhájca tzv. „kajúcnika“, s ktorým Milan Lučanský prišiel pri výsluchu do styku.

Viac v článku TU.

Zdroj: InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:

 

 

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti