Denník N nazval Karla Gotta zombiem a idiotom hudby

03.10.2019 | 11:25
  6
Slovenský portál Denník N krátko po úmrtí speváckej legendy urazil Karla Gotta hanlivými prezývkami.

Niekoľko hodín po tom, ako umrel český spevák Karel Gott, slovenský Denník N zverejnil článok, ktorý svojím nadpisom pobúril širokú verejnosť. Denník v nadpise označil Gotta za "idiota hudby" a "zombie". Celý titulok znel nasledovne: "Zlatý hlas z Prahy, božský Kája, národný umelec, ale aj zombie či idiot hudby. Kto bol vlastne Karel Gott?"

Na titulok reagovali viaceré známe osobnosti a kritiku si vyslúžil aj u slovenských a českých čitateľov.

Niekoľko hodín po zverejnení článku sa Denník N čitateľom ospravedlnil a titulok upravil. Denník N sa odvolával na to, že článok mal byť zverejnený už skôr v roku 2019 a editori ešte nestihli spracovať chyby.

"Ani po prvom zásahu editora ale dátum zmenený nebol," reaguje český Blesk.

Nazvať Gotta idiotom a zombiem bol určite veľký prešľap, ktorý si všimli nielen domáci čitatelia, ale aj čitatelia v zahraničí.

Do partie sa podľa dostupných zdrojov z Facebookových komunít pridala aj partička stránky „ZOMRI.SK“, ktorá neváhala a údajne zverejnila dychvyrážajúce cynické „meme“ s Karlom Gottom, ktoré následne takisto po búrlivom útoku fanúšikov Karla Gotta stiahli.

Nad cynickým príspevkom ZOMRI sa pohoršil aj známy slovenský rockový spevák Marián Greksa: „Toto dnes uverejnili sku*vení Zomri.sk. Vždy, keď sa budete smiať na ich “vtipoch”, spomeňte si na tento,“ napísal frontman skupín Modus a Demikát.

Patrí sa len dodať, že tieto prešľapy hovoria jasne o morálnej úrovni našej „štandardizovanej“ žurnalistiky. Hovoria o ľuďoch, ktorí nemajú hanbu poučovať iných o morálke a označovať iné spravodajské weby za konšpiračné a vyhlasovať, že tie ich sú tie najsprávnejšie. Chyby robíme všetci, ale zúfalstvo týchto pseudonovinárov už naozaj prekročilo všetky hranice.

Články súvisiace s tematikou:

Zdroj: info.sk / hlavnydennik.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti