ĎATEĽ: Mediálne manipulácie pokračujú

26.10.2018 | 10:04
  0
Bývalý novinár a exriaditeľ a exriaditeľ kontrarozviedky SIS reaguje na články zverejnené Denníkom N a SME.

Zakladateľa stránky Ďateľ.sk Petra Tótha predvčerom oslovil redaktor SME Ján Krempaský. Položil mu viac otázok a dostal vyčerpávajúce odpovede. Výsledok? Z odpovedí si povyberal iba to, čo vyhovovalo šéfredaktorke Beáte Baloghovej a včera uverejnil článok, založený na lžiach Moniky Tódovej a jej pochybného informátora. Vzhľadom na to, že použitie odpovedí bolo účelové, selektívne a článok obsahoval takmer v každej vete klamstvá, prinášame komunikáciu Petra Tótha s Jánom Krempaským v plnom znení.

JÁN KREMPASKÝ:

Dobrý deň, pán Tóth,

Podľa dohody Vám posielam otázky k vašej údajnej spolupráci s Miroslavom Kriakom na diskreditácii novinárov v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka.

1. Čo hovoríte na medializované informácie týždenníka Plus 7 dní, že ste si spolu s Marianom Kočnerom najali na sledovanie Kuciaka a iných novinárov Miroslava Kriaka?

2. Aký máte vzťah s Kriakom, keďže aj on pracoval pre SIS ako zástupca šéfa sledovačky?

3. Čo hovoríte na to, že Kriaka na základe týchto medializovaných informácii vyhodili z Finančnej správy?

4. Aký vzťah máte/mali ste k novinárke Martine Ruttkayovej? Je pravda, že bola/je vaša partnerka ako tvrdil vo výpovedi Daniel Lipšic? Je pravda, že vám zabezpečovala kompromitujúce materiály na novinárov? Pri akej príležitosti vznikla fotografia, na ktorej ste s ňou v zimnom oblečení?

Vopred ďakujem za odpovede. Potreboval by som ich najneskôr do 16:55.

Pekný deň
Ján Krempaský

PETER TÓTH:

Vážený pán redaktor,

netušil som, že v redakcii SME ste okrem iných dôležitých úloh poverený aj vykonávaním dozoru na úseku módnej polície. Človek sa každý deň dozvie niečo nové. Celkom by ma zaujímalo, koľko bodov som získal a koľko redaktorka Ruttkayová. Na Vaše otázky, nedeliteľnou súčasťou ktorých sú aj predchádzajúce vety, odpovedám:

1. Na medializované informácie bulvárnych médií nehovorím nič. Denníky SME a N sa tendenčným prístupom k spracovaniu tém zaradili do šíku médií tohto typu.

2. Informácie o bývalých a súčasných príslušníkoch spravodajskej služby sú utajovanými skutočnosťami a na rozdiel od bulvárnych médií si túto zákonnú ochranu ctím. Nebudem robiť výnimku ani vo chvíľach, keď na mne niekoľko jednotlivcov pácha mediálny atentát. Napokon, pretrpieť to museli svojho času oveľa väčšie veličiny, ako napríklad skvelý spisovateľ a výnimočný mysliteľ Milan Kundera.

3. Ak je to naozaj pravda, podarilo sa bulvárnym médiám, ako sú denníky SME, N a ďalšie zničiť kariéru ďalšiemu človeku.

4. Mojou životnou partnerkou bola, je a bude moja manželka. Máme spolu tri deti a žijeme v jednej domácnosti nepretržite už viac ako 23 rokov. Z uvedeného dôvodu nie je, nebola a nebude mojou partnerkou ani pani Martina Ruttkayová, ani pani Lucia Gálová (čo ste aj vo vašom denníku písali v ošiali kauzy Gorila), ani iná osoba. Jediný, kto sa mi v rokoch 2015 a 2016 pokúšal poskytovať informácie o novinároch bola pani Júlia Mikolášiková, pretože si myslela, že jej za to poskytnem informácie o osobe Róberta Lališa alias Kýbla. O jej informácie som však nemal záujem. Redaktorka Ruttkayová so mnou urobila, ak si dobre pamätám dva rozhovory. Je možné, že pri jednej z týchto príležitostí mohla vzniknúť aj vami spomínaná fotografia.

Vážený pán redaktor, považujte moje odpovede za definitívne, o odpovede na doplňujúce otázky nemám záujem a vyjadrujem nádej, že z nich nestvoríte taký kognitívny paškvil, ako sa to naposledy podarilo Vášmu usilovnému kolegovi, pánovi Romanovi Cuprikovi.

S úctou a srdečne
Peter Tóth

JÁN KREMPASKÝ:

Dobrý deň, pán Tóth,

Mám ešte jednu otázku:
Existuje veštica, o ktorej ste mali vypovedať na polícii, že Vám Kočner z väzenia volal, aby ste mu povedali, akú budúcnosť mu veští? Ak taká osoba existuje, ako sa volá?

Vopred ďakujem aj za túto odpoveď.
Ján Krempaský

PETER TÓTH:

Vážený pán redaktor,

ako som avizoval v predchádzajúcom maile, nemám záujem o doplňujúce otázky, ale keďže ma pobavilo, že vaše úlohy v redakcii SME sa dotýkajú aj orákula, urobím prvú a poslednú výnimku. V živote som sa nestretol so žiadnou vešticou, pretože na takéto metafyzické sprostosti nemám čas a svojím spôsobom ich považujem aj za urážku zdravého rozumu.

S úctou a dnes už naozaj naposledy
Peter Tóth

Zdroj: Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti