Dáta bez pátosu: Z Bratislavy si treba brať príklad. Mesto sa začína zelenať a s Deltou sa učí žiť

12.10.2021 | 08:50
  5
Aj napriek obrovskej mobilite, ktorá je tu pravdepodobne najväčšia na našom území, má Bratislava v 7-dňovej incidencii na 100-tisíc obyvateľov veľmi nízke číslo, len 123.

Dáta bez pátosu najnovšie na svojom Facebooku vyzdvihli Bratislavu ako mesto, z ktorého by si mali brať ostatné časti Slovenska v boji s pandémiou príklad. Hlavné mesto sa vraj učí s Delta variantom žiť.

Čísla sa zlepšujú

Aj napriek obrovskej mobilite, ktorá je tu pravdepodobne najväčšia na našom území, má Bratislava v 7-dňovej incidencii na 100-tisíc obyvateľov veľmi nízke číslo, len 123. Ďalšou skvelou správou je, že vírus veľmi neprichádza ani z okolitých okresov.

“Napriek potenciálu “donesenia” si infekcie zo susedných, ale aj vzdialených okresov veľmi slabý rast za posledný týždeň zo 112 na 123: 10%,” tvrdia.

Oproti predošlému týždňu tak síce ide o nárast na úrovni 10%, týždeň predtým však bol tento nárast 32%. Ide tak o výrazné brzdenie. V celej Bratislave je navyše len 48 pacientov v nemocniciach, v čom tom sú už zarátaní aj pacienti z iných krajov.

V Bratislave je takisto veľmi nízky počet karantenizovaných škôl oproti zvyšku Slovenska. Dáta bez pátosu podotkli, že hlavné mesto vďačí za tieto čísla vysokej zaočkovanosti. Vo vekovej kategórii 50 a viac rokov je zaočkovaných už vyše 77% obyvateľov.

Z Bratislavy si tak podľa vedcov treba brať príklad a ukazovať ho ako model mesta, ktoré sa učí a naučí s Deltou žiť. Aj napriek tomu však nemôžme podľahnúť eufórii a dodržiavanie nariadených opatrení spolu s očkovaním je naďalej kľúčové.

Zdroj: interez.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti