Ďalšie správy z Threemy majú potvrdzovať, že si Kočner objednal vraždu Kuciaka

11.11.2019 | 18:57
  3
Marian Kočner si podľa vyšetrovateľov mal objednať vraždu za 50-tisíc eur. Zo správ vyplýva, že nemal informácie o tom, kde a ani kedy novinára zabijú.

V nových správach z komunikácie Threema sa objavujú ďalšie signály, ktoré smerujú k tomu, že si vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej objednal Marian Kočner a Alena Zsuzsová.

Práve tieto správy majú byť jedným z usvedčujúcich dôkazov z hľadiska obžaloby. Informáciu priniesol Denník N a denník Sme

Ďalšie správy

Podľa denníka Sme mal 21. februára 2019 približne dve hodiny pred vraždou poslať Kočner správu Zsuzsovej so štyrmi emotikonami. Číslo 50, šípka doprava s anglickým slovom soon (čoskoro). Šípka ukazovala na symbol smrtky.

Kočner si podľa vyšetrovateľov mal objednať vraždu za 50-tisíc eur. Zo správ vyplýva, že Kočner nemal informácie o tom, kde a ani kedy novinára zabijú. Vraždu mali v správach schovávať za USB.

"Riešiš aj tie interiéry na USB?" pýtal sa Kočner Zsuzsovej deväť dní pred vraždou. Prokurátor tvrdí, že USB odovzdal Kočner Zsuzsovej a mali tam byť podklady pre vraždu.

Plánovanú vraždu malo brzdiť počasie, keďže v tom období výrazne pršalo a aj snežilo. „Podarilo sa, len bol Valentín a potom hneď pi*a sneh. Ale vyzdvihne sa. Vsjo je už loading 90 %. Si myslíš, že zo srandy nadávam na ten sku*vený sneh?“ odpísala Zsuzsová Kočnerovi 18. februára na otázku, či sa s tým USB nič nepodarilo. Kočner sa na druhý deň sťažuje na počasie, podľa správ slovne vyletel na Zsuzsovú.

Symbol smrti

"Ja mám na starosti osudy pár desiatok svojich zamestnancov, ktorí musia dostať výplatu, aj keď firma nezarobí!!! Ich nezaujíma počasie!!! Aj Ty dostávaš výplatu načas a pravidelne...," píše Kočner.

Kuciaka a Kušnírovú zabili v stredu 21. februára o cca 20.30 hod. V ten istý deň ráno sa Zsuzsová sťažovala Kočnerovi, že mala zlý sen, v ktorom jej vypadali zuby. Spomínajú aj snár, pričom vypadávanie zubov sa interpretuje ako symbol smrti.

"Roztopil sa sneh?" pýta sa jej Kočner vo štvrtok ráno. Zsuzsová mu napísala a opäť spomínala zuby.

"Jeden už naozaj vypadol. Šetri love na zubárku. To je z toho, že mi robíš nervy a celú noc škrípem zubami."

Investigatívny novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová boli zavraždení vo februári 2018 vo svojom dome v obci Veľká Mača (okres Galanta). V prípade vraždy sú obžalovaní Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Zoltán Andruskó. Ako objednávateľa vraždy Kuciaka polícia obžalovala Mariana Kočnera.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti