Cséfalvayovej sa nepáči spochybňovanie našich spojeneckých väzieb s Bruselom. Stavanie mostu medzi Východom a Západom považuje za utópiu

05.01.2019 | 10:51
  0
Problémom podľa šéfky zahraničného výboru je to, že napríklad nevieme vždy zaujať jasné stanoviská v prospech spojencov.

Za najväčšiu slabinu uplynulého roka z pohľadu zahraničnej politiky Slovenska predsedníčka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová vytratenie konsenzu v zahraničnopolitických otázkach.

Ako povedala dnes pre agentúru SITA, ešte nie tak dávno sme boli svedkami podpísania vyhlásenia troch najvyšších ústavných činiteľov a predseda vlády hovoril o nevyhnutnosti patriť do najužšieho integračného jadra EÚ.

„Následne sme sa však za veľmi krátky čas prepracovali do stavu, kde sa pre mnohých politikov mainstreamom stáva nadávanie na Brusel, či spochybňovanie našich spojeneckých väzieb, ktoré sú nahrádzané utopickou doktrínou akéhosi mostu medzi Východom a Západom,“ povedala Cséfalvayová.

Problémom podľa nej je, že napríklad nevieme vždy zaujať jasné stanoviská v prospech spojencov, ak sa to stalo v prípade útoku novičokom vo Veľkej Británii. „Alebo aj pri nedávnom incidente v Azovskom mori boli vyjadrenia našich predstaviteľov oveľa menej jednoznačné ako u väčšiny našich spojencov,“ povedala predsedníčka Zahraničného výboru NR SR pre agentúru SITA.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti