Člen protimoslimskej AfD konvertoval na islam

24.01.2018 | 14:38
  0
Poslanec nemeckého Bundestagu oznámil, že ide o súkromú záležitosť.

Člen vedenia antiimigračnej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Arthur Wagner odstúpil zo svojej funkcie po tom ako konvertoval na islam.

Hovorca AfD Daniel Friese v tejto súvislosti oznámil, že Wagner odstúpil z osobných dôvodov a dodal, že strana nemá problém s tým, že jej člen sa stal moslimom.

„Náboženstvo je súkromná vec, podporujeme ústavné právo náboženskej slobody,“ vysvetlil hovorca. Zároveň dodal, že strana Alternatíva pre Nemecko zastupuje v krajine záujmy moslimov, kresťanov a homosexuálov.

Wagner potvrdil svoju rezignáciu v rozhovore s novinami Der Tagesspiegel s tým, že ide o „súkromnú záležitosť“. Vysvetlil tiež, že jeho odstúpenie nevyplýva z náboženskej príslušnosti a zdôraznil, že v tejto súvislosti na neho neboj vyvíjaný žiaden nátlak.

Vo vlanajších septembrových voľbách získala AfD 12,6 percenta hlasov, čím sa po aliancii kresťanských demokratov CDU/CSU a sociálnej demokracie (SPD) stala treťou najsilňejšou stranou v nemeckom parlamente.

Alternatíva pre Nemecko bola založená vo februári roku 2013. Strana je vo všeobecnosti vnímaná ako euroskeptická, ale členstvo Nemecka v Európskej únii podporuje aj naďalej. Bráni sa však hlbšej európskej integrácii, nekontrolovanému prisťahovalectvu a používaniu eura. Odmieta tiež tzv. islamizáciu Nemecka.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti