Člen antiimigračnej AfD vysvetlil, prečo konvertoval na islam

31.01.2018 | 14:45
  0
Dôvodom je podľa neho predovšetkým úpadok protestantskej cirkvi.

Bývalý člen vedenia antiimigračnej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorý odstúpil zo svojej funkcie po tom ako konvertoval na islam, vysvetlil svoj krok pre nemecký denník Bild.

Arthur Wagner ako hlavný dôvod svojho rozhodnutie uviedol morálny úpadok protestantskej cirkvi v Nemecku.

„Jeden z dôvodov sa vzťahuje na zmeny, ku ktorým došlo v cirkvi, ktorá už viac neodráža moje hodnoty," poukázal tak aj na kritický postoj nemeckých duchovných na adresu AfD. Tiež sa zmienil, že cirkev schvaľuje manželstvo osôb rovnakého pohlavia a podporuje pochody za práva gejov a lesieb.

Wagner označill situáciu, keď kňazi podporujú podobné manželstvá a zúčastňujú sa zhromaždení LGBT komunity v nemeckých a švajčiarskych mestách, ako neprijateľnú. Poukázal pri tom aj na prítomnosť detí.

Wagner odstúpil z vedenia AfD minulý týždeň a svoju príslušnosť k islamu komentoval slovami, že ide o „súkromnú záležitosť“. Vysvetlil tiež, že jeho odstúpenie nevyplýva z náboženskej príslušnosti a zdôraznil, že v tejto súvislosti na neho neboj vývíjaný žiadny nátlak.

Hovorca AfD Daniel Friese v tejto súvislosti oznámil, že Wagner odstúpil z osobných dôvodov a dodal, že strana nemá problém s tým, že jej člen sa stal moslimom.

Alternatíva pre Nemecko bola založená vo februári roku 2013. Strana je vo všeobecnosti vnímaná ako eoroskeptická, ale členstvo Nemecka v Európskej únii podporuje aj naďalej. Bráni sa však hlbšej európskej integrácii, nekontrolovanému prisťahovalectvu a používaniu eura. Odmieta tiež tzv. islamizáciu Nemecka.

Vo vlanajších septembrových voľbách získala AfD podarilo 12,6 percenta hlasov, čím sa po aliancii kresťanských demokratov CDU/CSU a sociálnej demokracie (SPD) stala treťou najsilňejšou stranou v nemeckom parlamente.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti