Cigániková odhaľuje výhražný telefonát Matoviča ministrovi Gröhlingovi: Ak chceš otvorené školy, Sulík sa musí ospravedlniť

03.12.2020 | 12:37
  13
Matovič mal takto zobrať školákov ako „rukojemníkov“ vo svojom spore s Richardom Sulíkom, ktorý dlhodobo kritizuje spôsob, akým premiér komunikuje boj s pandémiou. 

Koaličná dohoda o neútočení pravdepodobne opäť neplatí. Poslankyňa SaS, do ktorej sa Matovič nedávno ostro pustil kvôli Pente, odhaľuje údajné zákulisné hry premiéra.

Premiér Igor Matovič oznámil, že otváranie škôl berie do vlastných rúk. Má v pláne nechať otestovať súkromnú školu, ktorú navštevujú jeho deti. Zároveň kritizoval ministra školstva Branislava Gröhlinga, pretože sa mu nepáčilo, ako vyriešil „zadanie“ s otváraním škôl ako šéf rezortu. 

Na situáciu zareagovala aj poslankyňa Janka Bittó Cigániková, podľa ktorej týmto Igor Matovič porušil koaličnú dohodu o neútočení. Podpásovku Matovičovi vrátila a odhalila údajný telefonát, ktorý sa mal udiať pravdepodobne pred pár dňami.

„Vraj ak Braňo chce, aby ich otvoril, má sa Sulík ospravedlniť (už ani neviem, za čo práve). Následne Braňovi Gröhlingovi zamietli dva pokusy o otvorenie škôl, ktoré mal dojednané naprieč samosprávou a zriaďovateľmi škôl tak, aby sa to dalo kapacitne zvládnuť, aby decká mohli ísť do školy a aby neboli spolu s rodičmi zbytočne terorizované,“ uviedla Bittó Cigániková na Facebooku.
 
Vyplýva z toho, že si mal takto Matovič zobrať školákov ako „rukojemníkov“ vo svojom spore s Richardom Sulíkom, ktorý dlhodobo kritizuje spôsob, akým premiér komunikuje boj s pandémiou. 
 
„Mohla by som hovoriť o tom, že premiérove správanie k partnerom a občanom je mimoriadne zákerné. A že miesto, aby spájal a motivoval ľudí k lepšiemu výkonu, vkuse len na niekoho útočí a ubližuje,“ dodala Cigániková s tým, že podporuje Branislava Gröhlinga a vníma ho ako jedného z najlepších ministrov. Matovič na tieto obvinenia z „vydierania“ zatiaľ neodpovedal. 
 
Nedávno sa Igor Matovič na tlačovej konferencii pustil aj do Bittó Cigánikovej, keď ju obvinil, že je slúžkou Jaroslava Haščáka, pretože kritizovala ministra zdravotníctva za OĽaNO Mareka Krajčího. 

Zdroj: refresher.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti