Chmelár: Premiér Matovič, zabili ste mi kamaráta

22.05.2020 | 12:20
  3
Publicista, politológ a vysokoškolský učiteľ Eduard Chmelár obvinil zo zodpovednosti za smrť svojho kamaráta premiéra Igora Matoviča a ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Vo veku 65 rokov zomrel spisovateľ, literárny kritik, scenárista a novinár Bohuš Bodacz. Môj vzácny kamarát, s ktorým som sedel v jednej kancelárii v Literárnom týždenníku, no ešte viac času sme trávili v Klube slovenských spisovateľov. Bobo bol už dlhší čas chorý, ale do nemocnice ho odmietli vziať kvôli koronakríze. A tak zomrel doma, bez pomoci. A ja z toho viním túto nekompetentnú vládu.

Viním z toho vás, premiér Matovič, že vypisujete infantilné statusy, hoci sa tvárite zaneprázdnene a problémy vám unikajú cez prsty. Viním z toho vás a toho vášho neschopného miništranta (nie ministra, to nie je preklep - miništranta), ktorý chce riešiť problémy v zdravotníctve duchom svätým. Hrali ste sa na záchrancov národa, pateticky ste nás balamutili, že nechcete byť premiérom v krajine, v ktorej zomierajú ľudia, ale oni umierali! Vo veľkom, hoci sa o nich mlčalo, hoci ich nikto nepočítal, vašou vinou! Počúvam len odhady odborníkov, že v dôsledku zanedbania lekárskej starostlivosti, odkladania operácií a odmietania ordinovať zomreli zbytočne tisíce ľudí.

Oficiálne štatistiky hovoria, že od začiatku roka zomrelo na Slovensku viac ako 21 450 ľudí. Koľko z nich máte na svedomí vy, páni Matovič a Krajčí? Koľkí z nich zomreli vašou vinou na rakovinu či srdcovocievne choroby? Český premiér upozornil na nevyhnutnosť zdravotnej starostlivosti týkajúcej sa všetkých vážnych chorôb už začiatkom marca, čo ste robili vy? Kydali na minulú vládu, strašili ľudí a odsúdili tisíce pacientov na smrť v dôsledku zanedbanej zdravotnej starostlivosti.

Bobo bol skvelý, dobrý a láskavý človek, jeden z najlepších, akých som poznal. Zabili ste ho vy. A volám vás na zodpovednosť, volám na zodpovednosť všetkých tých prašivých politikov, ktorí pred kamerami hrali divadlo, ale v skutočnosti opustili tých, ktorí najviac potrebovali pomoc. Mala to byť doba, na ktorú sa malo spomínať ako na "Matovičove deti". Ostali z toho len "Matovičovi mŕtvi". A ja len dúfam, že vás rodiny zosnulých budú za to všetko, čo ste napáchali, žalovať.

Česť Tvojej pamiatke, Bobo, a česť pamiatke všetkých, ktorí zomreli na ľudskú ľahostajnosť.

Zdroj: Facebook Eduard Chmelár


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti