Čarnogurský o zhode zápiskov zo sledovania Hríba a spol. s tým, čo sa následne na Slovensku v rokoch 2017 a 2018 skutočne udialo

03.03.2020 | 14:10
  4
Bývalý slovenský premiér a exminister spravodlivosti Ján Čarnogurský minulý týždeň uviedol, že za protivládnymi demonštráciami a mediálnymi kampaňmi stojí organizovaná skupina.

Ján Čarnogurský minulý týždeň vo svojom príspevku na sociálnej sietu napísal, že za protivládnymi demonštráciami v rokoch 2017 a 2018 a následnou mediálnou kampaňou stojí organizovaná skupina. Odvolal sa pri tom na informácie uvedené v trestnom spise Kuciakovej vraždy proti podnikateľovi Marianovi Kočnerovi a spol.

„Mám v rukách výpisky z tohto trestného spisu. Dostal som sa k nim legálne, teda aspoň tak legálne ako noviny SME a Denník N k výpiskom, ktoré uverejňujú. Uvedené noviny uverejňujú selektívne výpisky, ktoré sa im hodia. V trestnom spise sú záznamy zo sledovania najmä Štefana Hríba (šéfredaktor .týždeň), ale aj ďalších. sa schádza obyčajne v bare Next Apache na Panenskej ulici v Bratislave. Skupina sa schádza obyčajne v bare Next Apache na Panenskej ulici v Bratislave,“ uviedol 26. februára Čarnogurský.

Ako príklad uvádza číslo listu 13077, v ktorom sa uvádza: Hríb a uvedený neznámy muž sa počas toho, ako Lipšic telefonoval, venovali tiež téme Kaliňák – Bašternák. Vraj to vyzerá, že to Kaliňák neustojí, vraj už nemá takmer žiadny vplyv. Tlak musí pokračovať „minimálne do očakávaného apríla“. Ak sa vraj podarí poriadne „zdvihnúť vlnu“ môže z nej vzísť nová sila, tak tomu vraj v histórii vždy bolo – hlas ľudu, hlas boží.“

Prečítajte si autentický dokument zo sledovania Hríba a spol. v článku portálu InfoVojna TU. Informáciami zo spisu disponuje Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) ako aj Medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Slovenskí novinári však uvedené informácie účelovo selektujú, manipulujú verejnosť hrubým spôsobom a spreneverujú sa svojmu poslaniu informovať objektívne a hľadať pravdu.

Hríb: Obviniť mojich priateľov v dôchodkovom veku z pokusu o prevrat je úbohé

Čarnogurského príspevok neostal bez odozvy a reagoval na neho spomínaný šéfredaktor magazínu .týždeň Štefan Hríb. „Pripisovať skupine priateľov, z väčšej časti v dôchodkovom veku, pokus o liberálny Majdan a šíriť tým nenávisť, ktorej sme na internete terčom, je zo strany Jána Čarnogurského úbohé. Viem, že sa mu nepáči blížiaca sa prehra Smeru a SNS a viem, že by možno rád volil Kotlebu, ale vytiahnuť na ich pomoc primitívnu konšpiráciu, je nehodné človeka, ktorý statočne vzdoroval komunistom aj Mečiarovi. Naozaj sa nedá starnúť dôstojnejšie?,“ napísal Hríb na stránkach svojho portálu.

Čarnogurský: Mám zabezpečených pokračovateľov a Štefan Hríb o tom vie veľmi dobre

Bývalý predseda slovenskej vlády zverejnil 28. februára na sociálnej sieti reakciu na Hríbovo stanovisko:

Štefan Hríb reagoval na .týždni na môj včerajší status o materiáloch z trestného spisu Kočner a spol. Budem reagovať tiež. On píše v tretej osobe, budem tiež.

Právnikovi, deformovanému logikou, jeho reakcia vŕzga v hlave. Čiastočne zaradil do odpovede svoj text spred akejsi doby, keď reagoval na výpoveď na polícii na podobnú tému. Ako argument o nepravdivosti zápiskov „sledovateľov“ zo súdneho spisu uvádza neprirodzený údajne svoj pokyn Martinovi Mojžišovi o šírení falošného presvedčenia v spoločnosti.

V mojom statuse sa nenachádza žiadna zmienka o Martinovi Mojžišovi ani o šírení presvedčenia. Ale stretávanie sa osôb zhruba v zápiskoch uvedených (nie všetkých uvedených v statuse) a ich diskusie aj o politike, pripúšťa. Ja zase pripúšťam, že na tom nie je nič zlé, sám sa stretávam s priateľmi v kaviarni a diskutujeme aj o politike.

Zápisky v súdnom spise majú pochádzať od sledovacieho komanda okolo Petra Tótha. Ja sa teraz nepostavím na pozíciu, že budem brániť pravdivosť zápiskov. Pri zvažovaní, čo dám zo zápiskov do môjho statusu, som uvažoval inak. Zvažoval som zhodu zápiskov s tým, čo sa následne na Slovensku skutočne udialo. Zvažujme spolu. V marci 2017 sa v zápiskoch píše, že účastníci sa rozprávali o pokračovaní tlaku na Kaliňáka „minimálne do očakávaného apríla“. Tak aj bolo aj keď až v marci 2018 Kaliňák odstúpil. Potom prestal byť predmetom pozornosti a nastúpila požiadavka na odstúpenie predsedu vlády, čiže povalenie vlády.

Za komunizmu som bojoval za demokraciu a toto zrovna demokratická zmena vlády nebola. Dohoda VPN a komunistov. Ale veď Martin M. Šimečka píše vo svojej knihe „Medzi Slovákmi“, kapitola Nesvätá aliancia, že dohodu VPN a komunistov navrhol jeho otec, nebohý Milan Šimečka. K dohode naozaj prišlo a nedávni komunisti vo voľbách 1990 kandidovali za VPN a obsadili vysoké štátne posty. Bola to naozaj nesvätá aliancia.

Kiska bude tlačiť na festivale Pohoda. Kiska vystúpil na festivale Pohoda a vyjadroval sa proti vláde spôsobom nehodným prezidenta. Kiska bude na jeseň vystupovať na školách (a pokračovať v tlaku na vládu). Kiska vystupoval na školách ako sa hovorilo v bare Next Apache. Na jeseň sa chystajú ďalšie demonštrácie.

Demonštrácie boli a bolo to pred vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Povedal by som, Donalda Trumpa na nás. Šorošova univerzita do Bratislavy. Na odchod Šorošovej univerzity z Budapešti tlačil maďarský predseda vlády Viktor Orbán. Ak by sa tak stalo, Bratislava by prichádzala do úvahy ako nové sídlo (medzi inými mestami). Možno si predstaviť, že by .týždeň písal proti prechodu univerzity do Bratislavy?

Opakujem, že na stretávaní v kaviarni a diskusiách o politike nie je nič zlé. Ale „zhodu“ z baru Next Apache, ako sa o nej píše v zápiskoch, potom propagovali všetky „mainstreamové“ médiá a vytvárali spoločenskú atmosféru. A stáli za nimi nemalé peniaze.

Pred rokmi som písal obranu Hlavných správ proti Denníku N. Obvinil ich, že odkiaľ dostávajú peniaze. Dal som si námahu a v Obchodnom registri som vyzdvihol (verejnosti prístupné) dokumenty o financovaní Denníka N. Vysvitlo, že keď bol Denník N vo finančnej tiesni, dostal asi milión pravdepodobne od Esetu.

Nedávno Transparency International Slovensko uverejnila, že najviac peňazí investovalo do volebnej kampane Progresívne Slovensko. Sú to všetko časti liberálneho establishmentu na Slovensku. Mimochodom, aj .týždeň. Kombinácia stretávaní v kaviarni, peňazí, médií a zahraničnej podpory mi už až taká nezaujímavá nepripadá.

Záverom mi Štefan Hríb odporúča dôstojnejšie starnutie. OK. Ale napísať text, ktorý bude Štefana Hríba provokovať, dokážem ešte dlho. To nie je všetko. Mám zabezpečených pokračovateľov. Štefan Hríb o tom vie veľmi dobre.

Zdroj: Facebook Ján Čarnogurský / InfoVojna

 

Články súvisiace s tematikou:

 



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti