Čaputovej pokrytectvo a bezobsažná prezidentská kampaň kandidátky Progresívneho Slovenska

26.02.2019 | 16:20
  0
Táto kandidátka opozície síce dokáže oslovovať voličov, no je otázne, ako dlho to pri jej prázdnom programe potrvá.

Zuzana Čaputová čoraz viac v rámci kampani ukazuje svoj charakter oveľa výraznejšie, ako by možno sama chcela. Najprv do nej vstúpila ako neznáma hrdinka z kauzy pezinskej skládky. Následne ľudia postupne začali zisťovať, že sa veľmi nevie prezentovať žiadnymi podobne významnými aktivitami a na internete môžeme o tom nájsť aj veľké množstvo vtipných obrázkov. Aby toho nebolo málo, nakoniec sa zistilo, že Čaputovej úmysly s pezinskou skládkou nemuseli byť také nezištné, nevinné a nestranné, ako ich prezentuje.

 

Tým pádom by jej odpadol posledný pozitívny moment jej kampane. Čo urobí Čaputová, pokiaľ dôjde o tromf v podobe skládky? Pravdepodobne iné zásluhy v našej krajine veľmi nemá.

Čaputová sa vo svojej kampani snaží vytvoriť určitý dojemný príbeh o svojej vlastnej osobe. Jedno z jej prvých kampaňových videí poukazuje na jej boj proti „mocným“ podnikateľom v prípade pezinskej skládky. Čaputová v tomto videu strúha zhnusené a odhodlané pohľady. Odhodlanie je cítiť vo vzduchu, no v tom si človek uvedomí, že ide predsa len o vymodelovanú politickú kampaň, ktorá nemusí nič hovoriť o tom, ako to v skutočnosti bolo.

Rétorické schopnosti rozhodne nie sú jej slabou stránkou, no práve za nimi môže skrývať možnú neúprimnosť celej jej kampane, ktorá sa nedá nazvať ani len obsažnou. Obsahuje totižto jeden konkrétny bod – skládku, ktorý nehovorí o budúcnosti, ale o minulosti. Ďalšie body nám prídu až príliš nekonkrétne na to, aby sa im dalo plne dôverovať. Koncept odhodlanosti v boji proti „zlu“ je napríklad taký prázdny, ako sa to len dá. Musíme si uvedomiť, že prezidentské voľby, resp. hocijaké politické voľby, nie sú nikdy bojom dobra proti zlu. Jednoducho naozaj nie a je veľkou chybou, pokiaľ tomu volič v hocijakej miere verí. Dobro a zlo je rozprávkový výmysel, no toto je realita a Čaputová nepredstavuje ani dobro, ani zlo, rovnako ako aj jej protikandidáti.

Táto kandidátka opozície teda síce dokáže oslovovať voličov, no je otázne, ako dlho to pri jej prázdnom programe potrvá. Volič totižto naozaj nie je blbý a vie si spočítať dve a dve. Prezidentom musí byť človek, ktorý má za sebou a pred sebou úspešné momenty, jeden naozaj nestačí. Neveríme, že dnes existuje človek, ktorý by vedel vymenovať desať pozitívnych vecí, ktoré Čaputová spravila pre Slovensko a pre spoločnosť.

Máme teda čakať na nové Čaputovej body programu, alebo je toto všetko čo ponúka? V druhom prípade by sa voliči pravdepodobne museli obrátiť na iných európskych a skúsených kandidátov s väčšími životnými úspechmi.

Zdroj: tribunaludu.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti