Čaputová: Slovensko prechádza očistným procesom

17.10.2019 | 12:21
  2
Hlava štátu je rada, že veci súvisiace s kauzou Gorila vychádzajú na povrch.

Prezidentka Zuzana Čaputová si myslí, že Slovensko v súvislosti so zverejneným nahrávky Gorila prechádza síce neľahkým, ale zato očistným procesom. Potvrdila, že sa chce pre nahrávku stretnúť s ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Smer-SD), policajným prezidentom Milanom Lučanským a predstaviteľmi generálnej prokuratúry. Presný dátum zatiaľ neuviedla.

Hlava štátu je rada, že veci súvisiace s kauzou vychádzajú na povrch. "Sú to nepochybne závažné skutočnosti, ktoré boli publikované. Je nesmierne dôležité, aby vyšetrovanie prebehlo čo najskôr a efektívne, aby všetci vedeli, či došlo k spáchaniu trestných činov a kto sa ich dopustil," povedala Čaputová.

Viaceré redakcie slovenských médií dostali mailom link na zvukovú nahrávku, na ktorej má byť údajne zachytená kauza Gorila.

 

Skupina Penta, ktorej spolumajiteľ Jaroslav Haščák má byť jedným z aktérov na nahrávke, už avizovala, že podá v tejto súvislosti trestné oznámenie. Rovnako spochybňuje autenticitu nahrávky.

Nahrávka mala vzniknúť v byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Spis Gorila zverejnil anonym v decembri 2011, má zachytávať rozhovor medzi spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006.

Zdroj: info.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti