Čaputová si vo Švajčiarsku prevezme Európsku cenu za politickú kultúru

09.08.2019 | 14:07
  8
Európsku cenu za politickú kultúru už niekoľko desaťročí udeľuje Nadácia Hansa Ringiera.

Prezidentka Zuzana Čaputová si v sobotu vo švajčiarskom meste Ascona prevezme Európsku cenu za politickú kultúru. Na slávnostnom podujatí vystúpi s príhovorom a v nedeľu sa zúčastní na diskusii na tému aktuálneho vývoja v Európe. Informovala o tom Henrieta Hajtová z tlačového odboru kancelárie prezidentky.



Túto cenu už niekoľko desaťročí udeľuje Nadácia Hansa Ringiera. Hans Ringier sa v roku 1960 stal generálnym riaditeľom švajčiarskeho mediálneho domu Ringier, ktorý v roku 1833 založil jeho prastarý otec Johann Rudolf Ringier.

Slovenská pobočka tohto vydavateľstva pôsobí na Slovensku po názvom Ringier Axel Springer Slovakia. Do portfólia spoločnosti patrí napríklad spravodajský portál Aktuality.sk, bulvárny denník Nový Čas, jeho online verzia Čas.sk, alebo magazín Nový Čas pre Ženy.

V minulosti cenu udelili viacerým osobnostiam európskej politiky.

Medzi ocenenými sú napríklad nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier, predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker či predseda Európskej rady Donald Tusk. Ocenili ňou aj bývalého srbského prezidenta Borisa Tadića a bývalého nemeckého ministra zahraničných vecí Hansa-Dietricha Genschera.

Európska osobnosť roka

Zuzanu Čaputovú začiatkom mája ocenili titulom Európska osobnosť roka v rámci European Leadership Awards, ktoré európskym lídrom udeľujú spravodajská televízia Euronews a Európsky obchodný summit (EBS) za mimoriadne úspechy v oblasti politiky, obchodu a inovácií.

Zdroj: SITA / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti