Čaputová sa ostro dištancuje od slov zamestnankyne jej úradu, ktorá ľudí z pochodu za život nazvala pedofilmi a úchylákmi

26.09.2019 | 18:25
  8
Henrieta Hajtová z tlačového odboru kancelárie prezidenta sa už za svoje slová ospravedlnila.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa musí po svojom návrate zo Spojených štátov zaoberať nielen otázkou ústavných sudcov, ale aj zamestnankyňou kancelárie prezidenta Henrietou Hajtovou.

Hajtová, ktorá pracuje na tlačovom odbore od roku 2017, na svojom súkromnom účte na Instagrame prirovnala účastníkov Národného pochodu za život k „inkvizítorom, pokrytcom, pedofilom a úchylákom“.

Jej slová si všimol poslanec Smeru Juraj Blanár, ktorý vzápätí prezidentku vyzval, aby „vyvodila okamžite konzekvencie proti pani Henriete Hajtovej za jej nenávistné a bezprecedentné vyjadrenia na adresu účastníkov pochodu za život.“

Blanár považuje za neprijateľné, aby sa z kancelárie hlavy štátu šírila nenávisť proti ľuďom, ktorí vyjadrujú demokraticky svoj názor.

Vyjadrenie už oľutovala

Zuzana Čaputová tvrdí, že situáciu bude riešiť. „Pani prezidentka sa od spomínaných vyjadrení ostro dištancuje, nesúhlasí s takýmito prejavmi, považuje ich za neprípustné. Sama volá po väčšom rešpekte v spoločnosti. Po návrate z Valného zhromaždenia OSN v New Yorku bude situáciu riešiť,“ povedal hovorca prezidentky Martin Strižinec pre Aktuality.sk.

Svoje slová už oľutovala aj samotná Hajtová. Tvrdí, že si uvedomuje, že aj nesúhlas je potrebné vyjadrovať slušným spôsobom.

„Za svoje vyjadrenia na Instagrame sa týmto ospravedlňujem, uvedomujem si, že to bolo z mojej pozície nevhodné. Aj keď išlo o vyjadrenie na mojom súkromnom účte, ktorý je uzavretý len pre mojich priateľov, použila som nevhodné slová a ospravedlňujem sa ľuďom, ktorých som sa tým dotkla.“

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti