Bývalý veliteľ NATO prezradil plány USA, v ktorých potrebujú Slovensko ako svoju základňu

21.01.2022 | 09:00
  14
Vyslúžilý štvorhviezdičkový admirál, bývalý najvyšší veliteľ spojeneckých síl v NATO, James Stavridis prezradil, že Pentagon má jasné plány ako na Ukrajine vyvolať povstanie proti Rusku.

New York Times priniesol v prvej polovici januára vo svojom vydaní zarážajúci článok s veľmi nebezpečnými vyjadreniami popredných vojenských funkcionárov Pentagonu. Článok pojednáva o tom, ako by sa mohla vyvíjať situácia na Ukrajine a či tam hrozí konflikt, píše na facebooku komentátor Róbert Merva.

Pentagon má už jasný plán

Vyslúžilý štvorhviezdičkový admirál, bývalý najvyšší veliteľ spojeneckých síl v NATO, James Stavridis prezradil, že Pentagon má jasné plány ako na Ukrajine vyvolať povstanie proti Rusku a poukázal na americkú podporu mudžahedínov v Afganistane proti tamojšej sovietskej invázii koncom 70. a 80. rokov, pred nástupom Talibanu. 

“Súčasná úroveň vojenskej podpory pre ukrajinské povstanie, by v porovnaní s našim úsilím v Afganistane proti Sovietskemu zväzu, bola výrazne lepšia.”

Už je jasné, na čo potrebujú USA naše územie. Slovensko bude pravdepodobne vďaka súčasnej vláde jednou veľkou základňou pre vojnu s Ruskom. Predstavitelia americkej administratívy pre New York Times uviedli, že plány na pomoc ukrajinským povstalcom by mohli zahŕňať poskytovanie výcviku v blízkych krajinách, ktoré sú súčasťou východného krídla NATO. Konkrétne by to bolo v Poľsku, Rumunsku a na Slovensku. Z týchto krajín by potom mohli vyškolení povstalci prekĺznuť na Ukrajinu. Okrem logistickej podpory a zbraní by Spojené štáty a spojenci NATO mohli počas konfliktu poskytnúť aj lekárske vybavenie, služby a dokonca aj útočisko. “Spojené štáty by takmer určite dodali zbrane”, uviedli predstavitelia.

Vojna s Ruskom je na spadnutie

Následne by takto vyškolení diverzanti mohli pôsobiť v schéme: „Kombináciou ukrajinských vojenských jednotiek s bojovými veteránmi, záložníkmi, jednotkami územnej obrany a veľkým počtom dobrovoľníkov. Takto môže Ukrajina vytvoriť desaťtisíce malých a vysoko mobilných skupín schopných zaútočiť na ruské sily,” prezradili zdroje z Pentagonu.

Médiá hlavného prúdu mlčia

Na Slovensku sa však tieto informácie vôbec neobjavujú. Býva zvykom, že minimálne štátna tlačová agentúra TASR takéto informácie musí pokrývať nie len zo zákona, ale aj vďaka štedrým štátnym dotáciám na jej fungovanie. Rovnako by mala o takto závažných skutočnostiach informovať aj RTVS. Mainstream na čele s denníkom N a SME bude pravdepodobne čušať. SME je platene Sorosom a N-ko vlastní proamerický ESET.

Zdroj: nitranoviny.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti