Bývalý podpredseda OBSE vyhlásil, že Británia sa správa ako mafiánsky štát

05.04.2018 | 13:13
  0
Willy Wimmer v interview pre RT upozornil na vojnové štvanie zo strany Londýna.

Spojené kráľovstvo sa vojnovým štvaním v rámci obviňovania Ruska zo zodpovednosti za otravu Sergeja Skripaľa správa ako mafiánsky štát. Uviedol to pre RT bývalý podpredseda parlamentného zhromaždenia OBSE.

Bývaý nemecký poslanec za CDU Willy Wimmer, ktorý v minulosti pôsobil ako predseda obranného výboru nemeckého parlamentu a v rokoch 1994 až 2000 bol podpredsedom parlamentného zhromaždenia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), na margo kauzy Skripaľ povedal, že správanie Británie predstavuje pre medzinárodný mier vážne nebezpečenstvo.

„Myslím si, že tento štát by sme mohli nazvať mafiánskym štátom, pretože to ako sa britská vláda správa v trestnom konaní vo vzťahu k inej krajine, je proti všetkým európskym a medzinárodným pravidlám,“ povedal Wimmer.

Súčasnú vojnovú rétoriku Londýna prirovnal nemecký politik k rozhodnutiu Veľkej Británie ísť do vojny v Iraku.

„My ako Európania máme skúsenosti s Britmi. Stačí sa len pozrieť späť na Tonyho Blaira,“ poukázal na klamstvá ohľadne pohnútok zaútočiť na Irak, tak ako sa o tom zmienila v roku 2016 Chilcotova správa.

„A to je dôvod, prečo si myslím, že pokiaľ sa Briti nebudú správať na základe medzinárodného práva, máme právo si myslieť, že ide o ďalšiu britskú lož, prinajmenšom ísť do vojny proti Rusku,“ vysvetlil nemecký politik.

Upozornil tiež, že Británia vo svojom ťažení proti Rusku využíva solidaritu štátov Európskej únie a NATO.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti