Bývalý kancelár KBS Ziolkovský kritizuje Hlinu: Predseda KDH je v televízii vulgárny a neslušný

12.12.2019 | 20:07
  5
Poukazuje tiež na dohodu o neútočení, ktorú KDH uzavrela s „hlavným ideovým protivníkom“, teda koalíciou strán PS/Spolu.

Vystúpenie Hlinu v relácii O 5 minút 12 kritizoval hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara. Pridal sa k nemu aj bývalý kancelár KBS Anton Ziolkovský. Ten tvrdí, že si takto kresťanskú demokraciu nepredstavuje.

Na slová predsedu KDH Alojza Hlinu v relácii O 5 minút 12 reagoval včera reagoval hovorca Konferencie biskupov Slovenska. Ten sa vyjadrili, že nie je potrebné používať hanlivé výrazy, ak chce človek niekoho kritizovať.

Ku kritike sa v ten istý deň pridal aj bývalý kancelár KBS Anton Ziolkovský. Vo svojom profile na sociálnej sieti Facebook zverejnil k tejto téme krátky príspevok.

„Kresťanská demokracia má dostatok vlastných tém. Ak jej nositelia chcú, aby ich zvyšok bral vážne, mali by sa aspoň usilovať ako kresťania sa správať a nevnášať pochybnosti, že to so svojimi témami myslia vážne,“ začína sa Ziolkovského text.

Vystúpili by?

Hovorí však, že v súčasnosti sa však v KDH deje pravý opak. Poukazuje na dohodu o neútočení, ktorú KDH uzavrela s „hlavným ideovým protivníkom“, teda koalíciou strán PS/Spolu.

Následne dodáva, že KDH nedokáže alebo nechce povedať, či by vystúpila z prípadnej koalície, ak by niekto z nej predložil návrh o registrovaných partnerstvách.

„Predseda strany je v televízii vulgárny a neslušný. A zajtra má predvolebný duel s Trubanom vo Veľkom Krtíši,“ pokračuje Ziolkovský.

Dodáva, že zvyšok strany mlčí, resp. tamer sa vôbec verejne nevyjadruje. Svoj príspevok zakončuje slovami: „Takto si kresťanskú demokraciu nepredstavujem.“

Zdroj: denniks.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti