Bývalá reportérka napísala prezidentke Čaputovej list o nebezpečenstve masového očkovania a výstavbe 5G základní

29.04.2020 | 12:06
  18
Otvorený list bývalej reportérky TV Markíza Evy Černej adresovaný prezidentke Zuzane Čaputovej.

Vážená pani prezidentka Zuzana Čaputová,

Dovoľte mi poďakovať Vám za úprimný prejav ľudskosti, podporu a vysokú mieru empatie, ktorú preukazujete občanom Slovenskej republiky v tomto čase, kedy naša krajina a celý svet prechádza obdobím, ktoré sme za éru existencie na tejto krásnej planéte nezažili.

Píšem Vám ako žena, matka, i bývalá reportérka či ombudsmanka ľudí, ktorá vždy tak, ako Vy stála na strane občanov, či slabších a hľadala pravdu a cestu k dohodám a pochopeniu.

Píšem Vám za seba, mnohých občanov Slovenskej republiky i za naše deti a nasledujúce generácie, aj za našu prírodu a planétu, za ktorú nesieme zodpovednosť. Boli sme ticho. Pre našu planétu robíme príliš málo, berieme z nej a neďakujeme. Jej dary využívame takmer vo všetkom, no ani to nevnímame.

Som presvedčená, že i Vám záleží na tom, v akom prostredí a ako budeme žiť. Ako ľudia sme zabudli, že sme len na návšteve. Na návšteve sa však vždy treba správať slušne, taká je obyčaj.

Sedem a pol miliarde ľudí sa za posledné týždne zmenil život. Verím, že mnohým aj hodnoty, že zdravie a objatie, ľudský kontakt, sú nesmierne cenné a vzájomná pomoc, súdržnosť, úcta, pokora a láska, sú najlepšou cestou ľudstva.

Rovnako je dôležité, aby sa uzdravila naša Matka Zem, ktorá posledné desiatky rokov znášala naše nevhodné správanie sa. Jedna vec je čo zvládne sama a tá druhá, ako jej vieme pomôcť my.

Rada by som sa s Vami podelila o to, čo je témou občanov v tieto dni, nie len u nás, ale na celom svete.To je otázka vakcinácie a s tým súvisiacich ľudských práv, slobody ľudí pri rozhodovaní. 


Niekoľko týždňov rezonovala téma vakcinácie na celom svete a občania tejto planéty boli zaskočení, s akou samozrejmosťou a rýchlosťou niektorí od začiatku o globálnej vakcinácii komunikovali, pričom nemohli vedieť kam to celé dospeje.

Som vďačná za včasné kroky, ktoré Vláda SR urobila. Dnes vidíme, že to všetko malo veľký význam, keď pozorujeme, ako k tomu pristúpili vlády krajín, ktoré si mysleli, že sú dosť “ veľký “ na to, aby sa ich situácia nedotkla.

U nás ma prekvapil článok z 3. 4. 2020, ktorého titulok znel “Čaká nás najmasovejšie očkovanie v histórii. Štát musí kúpiť milióny striekačiek a ihiel, vyzýva šéf Chirany”. Riaditeľ firmy upozorňuje, napriek tomu, že sa situácia na Slovensku aj vďaka opatreniam vyvíjala dobre, že je potrebné “ zvážiť nákup injekčných striekačiek a ihiel z Číny. “Svet sa pripravuje na najmasovejšie očkovanie v dejinách ľudstva”.

Niet sa čo čudovať, že ľudia majú otázky, len sa niet koho pýtať.

Vyvstáva tu celosvetová verejná objednávka na zodpovedanie otázok súvisiacich s vakcináciou. Aká masová vakcinácia ? Zdieľam úprimný súcit s krajinami, ktorých sa pandémia výrazne dotkla a som s nimi v mojich modlitbách. Ale pozrime sa na mapu výskytu. Pochopíme, že termín “masové očkovanie”, je prehnaný.

Podľa Prof. Krčméryho, ktorý pre denník SME v relácii Rozhovory online posledne povedal okrem iného, že tony vakcín ktoré sa nakúpili pri prasacej chrípke, sa aj zošrotovali, lebo nik sa nedal zaočkovať, navyše sa potom zistilo, že rizikové boli iba tehotné ženy a tie všetky boli v poriadku. Kto straší globálnym očkovaním ?

V New Yorku 21.4.2020 OSN prijala rezolúciu, ktorá vyzýva na spravodlivý, efektívny a včasný prístup k vakcíne. Mnohé štáty súčasne vyvíjajú vakcíny. Ostáva veriť, že ich vývoj bude viesť úprimný záujem pomôcť postihnutým oblastiam, ako aj vysoký zmysel pre etický princíp bez lobistických záujmov.

Nepatrím medzi tých, ktorí sú proti základným očkovaniam, ktoré sme absolvovali v detstve. Uvedomujem si akým víťazstvom pre ľudstvo bolo napríklad očkovanie pri tuberkulóze v minulom storočí, či pri chorobách, kedy sa znížila mortalita u detí. 
Občanov zaujíma postoj našej vlády a Vás, v otázkach slobodného rozhodnutia pri vakcinácii. Potrebujeme ich vôbec?

Som za umývanie rúk a pozitívne nastavenie mysle, pretože všetkým chorobám sa darí, pri nízkom naladení sa, tam kde patrí strach. Tam kde je láska, radosť, svetlo, slnko, posilňovanie imunity, cez vitamíny, relax, tam lekár nechodí, to nám predsa vraveli staré matere.

Vážená pani prezidentka, občania preukázali veľkú disciplínu a snahu pomáhať si navzájom. Vieme sa v dôležitých chvíľach zomknúť a držať spoločnú líniu a dokonca v láske. Veď húfne šitie rúšok, snaha pomôcť blížnym bolo nádherné gesto lásky našich občanov.

Posuniem sa k ďalšej téme, ktorej sa Európa a ľudia v našej krajine venujú čoraz viac. Je to výstavba 5G základní. Nechávajú sa počuť významní svetoví vedci a lekári.

 

Netreba zveličovať, ale ani zľahčovať, treba byť bdelí.

Prekvapilo ma, že v prípade 5G siete je Slovenská republika ako bez názoru. Opäť použijem titulok z portálu euractiv.sk, “Slovenskí politici sa témy nechytajú”. /jún 2019/


Dnes je na svete minimálne 2000 odborných štúdií o tom, že 5G sieť nie je zdraviu prospešná, poškodzuje životné prostredie a znižuje imunitu človeka. Toľko stručne z dostupných odborných vyhlásení vedcov a lekárov celého sveta, ktoré je možné dohľadať.

Technický pokrok nabral za posledné roky rýchlosť a mnohé technické vymoženosti nám slúžia, avšak pri 5G kde rádiové vlny sú extrémne navýšené a odborníci varujú, sa pýtam, prečo sme ticho ? Nečakajme, že výrobcovia budú hovoriť o nevýhodách.

Planéta nás zastavila. Ďalšie rozhodnutie je na ľuďoch. Tak ako sa rozhodneme tak budeme žiť. Som presvedčená, že tento čas ktorí žijeme, je tu aj na to, aby sme rozmýšľali, či budeme ďalej ubližovať sebe a prírode, alebo sa spamätáme a umiernime naše nároky. Veď máme všetko. Čo si ešte dokazovať ? Akurát sme zabudli žiť. So sebou i v súlade s prírodou. Tá nám dáva len spätnú väzbu.

Som z generácie, kedy sme nevedeli čo je to mať alergie. To čo sme dokázali narobiť ako ľudstvo s prírodou za posledné desiatky rokov, to je dôležité napraviť. Keď odborníci vravia, že 5G oslabí imunitu ľudstvu a nie je prospešná prírode, prečo elity z mojej krajiny nemajú názor ?

Ukazuje sa, že diskusia k 5G nebola dostatočne prezentovaná občanom celej Európy ani Slovenska. Ako hlavný argument sa ľuďom podsúvala informácia, že si omnoho rýchlejšie stiahnu nový film, či dáta.

Kto by chcel znižovať svoju imunitu a ničiť prostredie extrémnymi dávkami žiarenia?

Chcel by si niekto vymeniť zníženie imunity za rýchlejšie stiahnutý film?

Sú krajiny, ktoré si strážia svoje životné prostredie a ctia si prírodu a dbajú na zdravie svojho obyvateľstva, prípadne strážia svoje záujmy. Sú i také, ktoré vytlačili z trhu spoločnosť, ktorá stála za budovaním 5G z dôvodov bezpečnosti, ochrany prírody a zdravia obyvateľstva.

Uvediem opäť titulok zahraničných novín, “Slovinsko sa rozhodlo pre život”. Slovinsko zakázalo implementáciu. Bruselská radnica požiadala operátora zastaviť všetky operácie v rámci 5G. Švajčiarsko zastavilo zavádzanie 5G kvôli možným zdravotným problémom.

Krajiny sa prebúdzajú, lebo študujú možné zdravotné následky a iné negatívne dopady, ktoré popisujú odborné svetové štúdie. Nový Zéland a Austrália ani nediskutovali a rovno nevpustili.

V neposlednom rade sa dnes zamýšľam i nad tým, ako ľahko Európska únia dala priestor budovaniu 5G staníc bez zamyslenia sa nad dlhodobým dopadom, keď rovnako mala možnosť 5G zakázať.

Občania Slovenskej republiky začali podpisovať petície na zastavenie výstavby staníc 5G. My nie sme ticho.

Svet sa zmenil a tým aj priority a potreby obyvateľov Slovenska aj Európy. Som presvedčená, že viac ako 5G sieť potrebujeme zdravé životné prostredie a zdravých a šťastných ľudí, z ktorých práve tá skupina, ktorá bola schopná živiť sa sama a nezaťažovala štát, potrebuje naštartovať opäť svoje živobytie.

O mikročipoch si myslím, že je v tejto chvíli aj zbytočné písať. Nie je prekvapujúce, že naši občania nesúladia s informáciami o mikročipoch. Majú ešte v pamäti, ako ich štát nútil začipovať svojich psíkov. Dokonca si tento krok odobril zákonom, prostredníctvom ktorého potom tlačil na ľudí pod hrozbou pokút, aby svojim zvieratkám dali implantovať mikročip. Teda tréning na zvieratách máme za sebou. Nečudujme sa, že keď ľudia počujú o mikročipoch, citujem aspoň jedno slovo za všetkých, ktoré mi rezonuje v ušiach od pani, ktorá mi napísala, “ desí ma.” Tisíce našich domácich miláčikov má doživotne zabudované čipy, lebo sme boli TICHO.

Je len prirodzené, že ľudia majú zbystrené vnímanie a používajú viac kritické myslenie.
Práve mikročipy nie tak dávno propagovala RTVS v relácii “Svet v obrazoch” ako úžasný nápad, parafrázujem, kedy už ani peňaženku nebudeme musieť nosiť so sebou. Jednostranne poňatú reportáž, ako reklamu, bez vyváženia ďalším názorom, čo prirodzene dvihlo mnoho vedomých ľudí zo stoličiek.

Boli sme ako ľudia ticho vo veľmi dôležitých obdobiach histórie ľudstva. Boli sme ako Slováci ticho v našej histórii, práve vtedy, keď sme mali hovoriť. Vždy vtedy, keď sme sa mali ozvať, ale boli sme ticho, sa udiali veci, ktoré niesli so sebou mnoho smútku...(2. svetová vojna, 40 rokov železnej opony,...)

Dôsledky, keď sa ľudia neozvali, všetci dobre poznáme. Som presvedčená, že v čase transformačnom je dobré niečo zmeniť. Konečne sa ozvať. Preto sa ozývam smerom k Vám.

Chceme normálny život so zdravou prírodou a žiť s ňou v súlade, byť slobodní a spievať si snáď, “Láska je tu s nami, buďme s ňou…” Tak je to múdre a správne. Snáď stredná cesta ako vraveli naši predkovia je tá najsprávnejšia a často zdravý sedliacky rozum.


Slobodu, za ktorú naši predkovia položili životy, si iste v týchto časoch vážime a uvedomujeme viac, ako pred tým.

Boli sme medzi prvými krajinami, ktoré zavreli hranice, aby ochránili svojich obyvateľov. Buďme krajinou, ktorá sa postaví a jasne a múdro vysloví svoje slobodné “ Dosť “ vždy tam, kde je to potrebné. Chcem, aby ste vedeli, že nikdy nie ste sama pri dôležitých rozhodnutiach. Sme tu predsa všetci spoločne. Tiež Vám ďakujem za odvážne a múdre slová, ktoré ste vyslovili na pôde OSN.

Vážená pani prezidentka,

prosím, aby ste týmto témam venovali svoju pozornosť, stáli za nami a informovali nás prostredníctvom sociálnych, printových či elektronických médií.

Želám Vám pani prezidentka, všetko najlepšie v ďalšej práci a ešte raz prijmite moju vďačnosť a poklonu za všetko čo robíte pre občanov Slovenskej republiky.

Ďakujem za Vašu vznešenosť cez ktorú ukazujete svoju múdrosť, kedy vo Vás zároveň vidíme pokoru a šľachetnosť.

S úctou, láskou a rešpektom,

Eva Černá

 

Autorka otvoreného listu Eva Černá je:


Autorka bestselleru Reportérkina spoveď /1999


Autorka transformačno – motivačnej knihy Žiť život s vášňou /2019/


Cena spoločnosti Ferdinanda Martinenga za činy v duchu ľudskosti /2007/


Ocenená v talianskom Miláne v kategórii charita – Premio Internazionale Il Dono dell´ Umanita – Rytier humanity /2012/


Ocenenie – Slovenská humanitná rada – Dar roka za kampaň „Kľúč k životu“ /2011/


Slovenka roka v kategórii Charita za celoživotnú prácu a kampaň „Kľúč k životu“ /2012/


Ocenenie - Televízna osobnosť obrazovky i Osobnosť televíznej obrazovky za reportérsku a moderátorskú činnosť /2000, 2001/

V súčasnosti sa Eva Černá venuje transfornáčným témam, rozvoju osobnosti na všetkých úrovniach človeka, osvete na poli duchovného rozvoja, prednáškovej a vydavateľskej činnost. Na Slovensko priniesla nový žáner talk show, ktorej poslaním je poznanie, láska a pochopenie života a jeho súvislostí.

Zdroj: Facebook Eva Černá / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti