Bývalá poslankyňa OĽaNO nazvala Matoviča psychopatom, teraz na jeho hnutie udrela právne

25.01.2021 | 10:49
  3
JUDr. Mária Ritomská podala na Ministerstvo vnútra SR podnet, v ktorom napadla súčasnú stranu Igora Matoviča.

Bývalá poslankyňa za OĽaNO a aktuálne štatutár Inštitútu ochrany ústavných práv, JUDr. Mária Ritomská, ktorá sa svojho času na sociálnej sieti vyjadrila na adresu Igora Matoviča, že je psychopatom a opísala jeho praktiky v hnutí OĽANO (ktoré si môžete pripomenúť na tomto videu), podala na Ministerstvo vnútra SR podnet, v ktorom napadla súčasnú stranu Igora Matoviča.

Ritomská vo svojom podnete uvádza, že v registri politických stán a hnutí, bolo dňa 20.11.2019 zrušené vyššie spomínané hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a zároveň v ten istý deň zaregistrovaná politická strana s názvom OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA.

Vo výpise z registra politických strán a politických hnutí vyplýva, že strany NOVA, Kresťanská únia a ZMENA ZDOLA ako strany naďalej fungujú a nie sú v likvidácii. V minuloročných voľbách boli všetky spomenuté strany na jednej kanditátke, prezentované pod názvom jednej strany: OBYČAJNÍ ĽUDIA A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI (OĽANO), NOVA, KRESŤANSKÁ ÚNIA (KÚ), ZMENA ZDOLA.

Obyčajní ľudia boli do volieb vedení Igorom Matovičom, strana NOVA Gáborom Grendelom, Kresťanská únia je zastúpená Annou Záborskou a ďalšími poslancami, pričom doteraz na webe prezentuje program len Kresťanskej únie (a nie celého OĽANO) a ZMENU ZDOLA reprezentuje Ján Budaj. Všeci títo sa stretli na jednej kandidátke a nešli do volieb ako koalícia.

Bude zaujímavé sledovať ako sa s podnetom vysporiada Ministerstvo vnútra SR a strany, ktoré sú súčasťou poslaneckého klubu OĽANO v NR SR, v roku 2020 kandidovali s OĽANO na jednej kandidátke a zároveň fungujú samostatne.

Uvidíme ako JUDr. Ritomská s podnetom uspeje, či sa budú musieť spomenuté strany opäť formálne osamostatniť alebo budú na základe Zákona o politických stranách zrušené ex offo.

Zdroj: davdva.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti