Bugár k útokom zo strany SNS: Nedonútia ma vyvolať predčasné voľby

15.08.2018 | 11:47
  0
Šéf Mostu-Híd nedávnym atakom nepripisuje veľkú dôležitosť.

Medzi stranami SNS a Most-Híd nie je nevraživosť, ani nič, čo by sa nedalo riešiť. Uviedol to predseda Mosta-Híd Béla Bugár v reakcii na nedávne útoky SNS na niektorých bugárovcov. Takéto útoky však Bugára podľa jeho slov nedonútia vyvolať predčasné voľby.

„Ja viem, že vždy je pre niektorých najlepšie dosiahnuť predčasné voľby tak, aby bol zodpovedný niekto iný,“ povedal s tým, že už je dosť dlho v politike na to, aby sa stal pre niekoho takýmto nástrojom. Slovné útoky rieši bilaterálnymi rokovaniami, prípadne sa o tom porozprávajú partneri na Koaličnej rade.

Nedávnym atakom nepripisuje veľkú dôležitosť. „Momentálne tomu nedávam väčšiu dôležitosť ako výstrel do tmy a uvidíme ako ďalej,“ doplnil. Niektorí predstavitelia SNS podľa neho útočia na Most-Híd, lebo sú tak naučení ešte z čias Jána Slotu.

Za posledný rok slovne atakovali štátnych tajomníkov ministerstiev obrany a školstva Roberta Ondrejcsáka a Petra Krajňáka, tiež niekdajšiu ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú, ombudsmanku nominovanú Mostom-Híd Máriu Patakyovú, najnovšie šéfku parlamentného zahraničného výboru Katarínu Cséfalvayovú.

Tvrdší odkaz adresoval šéf SNS Andrej Danko predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi po tom, čo Bugár hovoril o vystúpení jeho strany z koalície v prípade, že sa potvrdí vedomá a aktívna účasť slovenských štátnych orgánov na únose Vietnamca. Danko vtedy cez médiá odkázal, že ho reči o odchode z koalície vyrušujú a že keď sa Bugárovi koalícia nepáči, má konať.

„Ja sa rozhodujem na základe faktov. Nie je to o tom, či sa mi páči v koalícii, alebo nepáči. Je to o tom, či sme mohli byť účastní na únose, alebo nie. Ak áno, mne nikto nemusí radiť, čo mám robiť,“ povedal Bugár. Dodal, že ak sa tieto podozrenia ale nepotvrdia, bude žiadať ospravedlnenie od tých, ktorí ich šírili.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti