Britský expremiér Brown volá po vytvorení globálnej vlády ako riešenie epidémie koronavírusu

02.04.2020 | 13:30
  19
Gordon Brown vyhlasuje, že svet potrebuje novú „špeciálnu jednotku“. Mali by ju tvoriť svetoví vodcovia a šéfovia medzinárodných organizácií.

V súvislosti s emóciami západných médií okolo koronavírusu vyvstáva čoraz častejšie otázka, aká je vlastne hrozba veľká? Prečo sa médiá vyhýbajú porovnaniu úmrtí s údajmi o priemernej úmrtnosti v jednotlivej krajine?

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie je miera úmrtnosti v ekonomicky vyspelých a krajinách Západu, kde nie je vojna, približne 1 % ročne. Preto možno očakávať, že napríklad v Taliansku so 62 miliónmi obyvateľov v roku 2020 zomrie asi 620 tisíc ľudí.

V Španielsku s 46,5 milióna ľudí asi 460 tisíc ľudí. Vo Veľkej Británii pri 67,5 milióna ľudí najmenej 670 000. V USA s počtom 330 miliónov to môžu byť 3 milióny ľudí.

Vynára sa ďalšia otázka. Ako môžu úmrtia spôsobené koronavírusom ovplyvniť celkovú demografickú štatistiku? Keď sa priemerná ročná úmrtnosť ráta v stovkách tisícoch až miliónoch. A obete pandémie v tisícoch.

Dokonca ani v USA, ktoré pozastavili bežný život, sa „predpokladané straty“ spôsobené pandémiou z pohľadu 3 miliónov ročných úmrtí nezdajú byť národným problémom. Počet úmrtí tam zatiaľ prevýšil 2 tisícky, počet infikovaných asi 121 tisíc ľudí.

Na ovplyvnenie priemernej ročnej úmrtnosti je potrebné výrazné zvýšenie týchto ukazovateľov. Prezident Donald Trump však podpísal stimulačný balík vo výške 2 bilióny dolárov pre hospodárstvo a občanov. A obe komory Kongresu tieto opatrenia schválili.

Celkovo bolo k 29. marcu celosvetovo potvrdených viac ako 660 tisíc prípadov. Zomrelo 30 652 a vyliečilo sa takmer 140 tisíc pacientov. V porovnaní s úmrtnosťou na zápal pľúc to nie sú čísla, ktoré by mali spôsobovať paniku.

Dočasná svetová vláda

V informačnom priestore však panika panuje. Niekedy skrytá ale občas otvorená vo forme psychologického útoku. A prejavy niektorých politikov sú priam jednoznačné. Napríklad vyhlásenie Gordona Browna, ktorý bol predsedom vlády Veľkej Británie v rokoch 2007 až 2010. Navrhol vytvorenie „dočasnej svetovej vlády“ na vyriešenie problémov okolo pandémie koronavírusu.

A jeho výzva bola ozaj dobre načasovaná. Prišiel s ňou po neúspechu videokonferencie predstaviteľov krajín G-20. Tí neboli schopní vypracovať plán boja proti šíreniu vírusu. Brown je popredným obhajcom centralizovanej kontroly globálnych procesov. Ako šéf britskej štátnej pokladnice vo vláde Tonyho Blaira podporil anglosaskú agresiu v Iraku v roku 2003. Dokonca sa podieľal na jej príprave.

V rokoch 2008 až 2009 už ako britský premiér vystúpil počas globálnej finančnej krízy. Už vtedy vyzval na vytvorenie svetovej vlády. Za to mu nadácia „Výzva svedomia“, založená rabínom centrálnej synagógy v New Yorku Arthurom Schneierom, udelila ocenenie „Svetový štátnik roka“. Tento fond má pobočky v mnohých krajinách sveta. Zdroje jeho financovania sú ale neznáme.

Globálne „drakonické“ riešenia

Takže pred viac ako desiatimi rokmi „svetový štátnik“ Gordon Brown v čase finančnej krízy vyzval na vytvorenie globálneho bankového systému. Podľa neho si „kríza vyžadovala globálne riešenie“. Teraz je tu nová kríza. A znova vyzýva ku „globálnym riešeniam“.

Výzvy na odmietnutie morálno-náboženských a morálno-filozofických systémov rôznych krajín sveta a ich nahradenie „globálnou etikou“ majiteľov peňazí však nateraz zlyhávajú. „Brown tvrdí, že globálne problémy si vyžadujú globálne riešenia prostredníctvom svetovej vlády. Oni sami ich však vytvárajú. A ešte viac uráža fakt, že riešenia navrhuje predstaviteľ elity,“ hovoria odporcovia globalizácie.

Brown teraz vyhlasuje, že svet potrebuje novú „špeciálnu jednotku“. Mali by ju tvoriť svetoví vodcovia a šéfovia medzinárodných organizácií. Spolu by mali koordinovať reakcie na globálnu výzvu. „To je niečo, čo nemôže jedna krajina zvládnuť. Mala by existovať koordinovaná globálna reakcia. Na rozdiel od roku 2008 si pandémia vyžaduje drakonickejší medzinárodný prístup,“ tvrdí doslova.

Brown sa pasuje do pozície odborníka Svetovej zdravotníckej organizácie. Vyhlasuje, že „čím viac zasahujete do lekárskych opatrení, tým viac ohrozujete hospodárstvo“. Podľa neho nie sú niektoré krajiny schopné vyrovnať sa samostatne s týmto globálnym problémom. Preto volá po svetovej vláde, ktorá by prevzala právomoci národných štátov.

Brown znovu a znovu vyzýva na vytvorenie a formalizáciu svetovej moci. Niet divu, keď od roku 2012 pôsobí ako osobitný vyslanec Organizácie spojených národov pre globálne vzdelávanie. A zastupuje globálnu elitu. Jeho najdôležitejšou súčasnou úlohou je šíriť panické nálady a vytvárať atmosféru psychózy okolo hrozby pandémie. Ľudí a celé štáty treba presvedčiť, aké sú slabé a bezmocné. Potom sami podporia vytvorenie centrálnej celosvetovej moci.

Preto je pre ľudí prvoradý boj s týmito samozvanými „svetovými štátnikmi“. A nielen so samotnou hrozbou koronavírusu.

Autor: Dmitrij Sedov

Zdroj: fondsk.ru
Preklad: hlavnydennik.sk

Články súvisiace s tematikou:

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti