Briti opakovane odmietli udeliť víza Skripaľovej neteri

15.05.2018 | 15:58
  0
Viktorija Skripaľová sa už minulý mesiac snažila navštíviť svojich príbuzných vo Veľkej Británii.

Britské orgány opätovne zamietli neteri bývalého špióna Sergeja Skripaľa žiadosť o udelenie víz do Spojeného kráľovstva.

„Odmietli sme žiadosť o vízum od Viktorije Skripaľovej z dôvodu, že nespĺňala požiadavky imigračných pravidiel,“ uviedlo v reakcii britské ministerstvo vnútra.

Viktorija Skripaľová sa pokúsila stretnúť so svojimi príbuznými už začiatkom apríla, ale žiadosť o vízum bola aj vtedy úradmi zamietnutá. Metropolitná polícia toho času vydala vyhlásenie v mene Skripaľovej dcéry Julije, v ktorom sa uvádza: „Ďakujem svojej sesternici Viktorii za jej záujem o nás, ale neprajem si, aby ma v súčasnosti navštívila alebo sa ma pokúšala kontaktovať. Jej názory a tvrdenia nie sú moje ani môjho otca.“

Julija sa po aprílovom prepustení z nemocnice zdržiava na neznámom mieste. Rusí predstavitelia sa opakovane domáhali možnosti navštíviť ju, avšak nebolo im to umožnené.

„Chceme sa len uistiť, že sa má skutočne lepšie, že je to reálne. Od úradníkov v Londýne nemáme informácie o tom, čo sa s ňou deje,“ povedala pre televíziu Sky News hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová s tým, že Rusko „má podozrenie, že Skripaľová bola unesená proti svojej vôli“.

Sergej Skripaľ sa momentálne stále zotavuje z následkov otravy v nemocnici v meste Salisbury. Z útoku na Skripaľovcov obvinila Moskvu britská vláda. Rusko však dôrazne svoju účasť na incidente odmieta.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti