Boris Kollár súhlasí s dočasným umiestnením vojakov NATO na Slovensku: „Nemám s tým probém. Nech ich je kľudne aj 10-tisíc!“

29.01.2022 | 10:00
  18
Predseda koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár je jediným vrcholným politikom na domácej politickej scéne, ktorý k otázke zaujal jednoznačný postoj.

Predseda parlamentu a šéf strany Sme rodina Boris Kollár nemá problém s dočasným umiestnením jednotky NATO na území Slovenska. Informáciu priniesol Denník N.

Boris Kollár nemá problém

„Nemám problém, aby podľa článku, ktorý sa aktivoval, sem prišlo tisíc vojakov – a nech ich je kľudne aj 10-tisíc – aby chránili našu hranicu aj hranicu EÚ pred akýmkoľvek agresorom, alebo utečeneckou vlnou,“ povedal predseda Národnej rady Boris Kollár Denníku N.

Slovensko sa môže dohodnúť

Slovensko totiž začiatkom týždňa dostalo v súvislosti so situáciou na Ukrajine ponuku od NATO, že sem vyšle jednotku, pričom Slovensko sa môže s členskými krajinami dohodnúť, z ktorej krajiny alebo krajín budú vojaci pochádzať. Reakcia koalície na ponuku bola údajne opatrná, pretože rozmiestňovanie cudzích jednotiek na území SR je na Slovensku politicky mimoriadne citlivou témou.

Koaliční partneri sa nevyjadrili

Kollár je teda jediným vrcholným politikom na domácej politickej scéne, ktorý k otázke zaujal jednoznačný postoj. Predseda najväčšej vládnej strany OĽaNO a bývalý premiér Igor Matovič sa k prítomnosti jednotiek vyjadrovať a Richard Sulík len stručne odkázal, že o tejto téme budú diskutovať v strane aj s koaličnými partnermi. Premiér Eduard Heger dokonca povedal, že požiadavku na rozmiestnenie vojakov NATO na Slovensku oficiálne nedostal.

Zdroj: trend.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti