Bolo podané trestné oznámenie na redaktora denníka Sme, ktorý písal o pedofílii

12.07.2019 | 11:36
  3
Pedofili nie sú zločinci, uviedol v titulke svojho článku Roman Cuprik na stránkach denníka SME.

Denník SME vyšiel 8. júla s témou pedofílie, venoval jej tri články: text o živote pedofilov, veľký rozhovor s pedofilným učiteľom a komentár redaktora Jakuba Fila.

Pedofíliu denník vykreslil ako sexuálnu odchýlku, ktorú by spoločnosť mala akceptovať podobne ako homosexualitu. Denník zdôrazňuje, že jej dôsledkom nie je nutne samotné sexuálne zneužívanie detí. Pedofília je podľa SME „náklonnosť k malým deťom a človek má pri nej rovnaké pocity zamilovanosti ako heterosexuáli k opačnému alebo homosexuáli k rovnakému pohlaviu“.

SME v pondelkovom vydaní uverejnilo aj veľký rozhovor s pedofilným učiteľom vystupujúcim pod menom Petr Kasz. Rozhovor je zameraný na vykreslenie jeho životnej situácie. Tento učiteľ v ňom okrem iného tvrdí: „To, že je niekto pedofil, neznamená, že je deťom a priori nebezpečnejší ako niekto, kto pedofilom nie je. Tie predsudky a odsudzovanie nám veľmi krivdia a nežije sa nám v takejto atmosfére dobre.“

SME bližšie priamo nešpecifikovalo, čo myslí pod „predsudkami“ voči pedofilom, ktorých by sa mala spoločnosť vyvarovať. Rozhovor s pedofilným učiteľom naznačuje, že pedofili by podľa denníka nemali byť diskriminovaní v prístupe k povolaniam, pri ktorých výkone sú s deťmi v dennom kontakte.

Autorom oboch článkov je Roman Cuprik, na ktorého bolo v tejto súvislosti podané trestné oznámenie:

„Aj človek s ‚poruchou sexuálneho výberu‘, ktorou pedofília je, má právo na život bez predsudkov, odsudzovania a perzekvovania,“ pridáva sa ďalší redaktor v komentári denníka SME Jakub Filo.

Pedofíliu pritom Svetová zdravotnícka organizácia stále považuje za chorobu, v Medzinárodnej klasifikácii chorôb je zaradená k duševným poruchám a poruchám správania.

„Som presvedčená, že, ak vytvoríme spoločnosť, v ktorej hovoríme aj o pedofiloch inak ako o “hnusných úchylákoch”, urobíme aj pomoc pre nich normálnejšiu a dostupnejšiu a v konečnom dôsledku z toho budeme v spoločnosti benefitovať všetci,“ uviedla na sociálnej sieti bývalá redaktorka verejnoprávnej RTVS Zuzana Kovačič Hanzelová, ktorá v súčasnosti pôsobí taktiež v denníku SME.

Blaha vyzval na bojkot denníka SME

Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) v tejto súvislositi poukázal na logické vyústenie bezuzdného liberalizmu, ktorý na Slovensku hlásajú politici ako prezidentka Čaputová alebo predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban. 

 „Je choré, že denník SME obhajuje pedofilov. Zajtra sa môžno začne vciťovať do zoofilov, potom do nekrofilov a nakoniec si vypočujeme, že aj masoví vrahovia dakedy v puberte došli na to, že majú neodolateľnú chuť vraždiť a naša milá Zuzanka nás bude poučovať, že sa do nich máme vedieť vžiť a všetci z toho budeme „benefitovať“,“ uviedol Blaha.

Niektorí znalci považujú autora článku za pedofila

Redaktorka portálu Hlavný denník Jana Teleki sa v tejto súvislosti obrátila na odborníkov z oblasti medicíny o hodnotenie článku a zverejnených tvrdení, ktorí na margo textu konštatovali, že sa jedná o nemiestnu propagandu a neakceptovateľné a odsúdeniahodné zľahčovanie vážneho problému pedofílie v spoločnosti.

Niekoľko z nich konštatovalo, že s najväčšou pravdepodobnosťou je autor článku veľmi inteligentný pedofil, pretože celé koncipovanie textu a jeho obsah je manipuláciou podprahového vnímania rôznych manipulatívne zverejnených prípadov a príbehov.

Spoveď pedofila a vykreslené dobromyseľné konanie registrovanej komunity prešpikované vyjadreniami rôznych autorít majú vyvolať dojem, že hovoríme o nejakej nevinnej záľube alebo neškodnej estetickej činnosti, pri ktorej najviac trpí práve neuspokojená duša pedofila. Dieťa akoby neexistovalo.

SME zverejnilo články v čase, keď bol známy finančník s väzbami na globálnu elitu obvinený zo založenia pedofilnej siete

Americká federálna prokuratúra obvinila v pondelok známeho finančníka Jeffreyho Epsteina zo zneužívania maloletých dievčat.

Z dokumentov, ktoré boli v pondelok na súde zverejnené, vyplýva, že Epstein čelí obvineniu zo založenia kriminálnej siete, ktorá mu umožňovala pohlavne zneužívať desiatky neplnoletých dievčat. Najmladšie obete mali v tom čase len 14 rokov.

Finančníka zadržali ešte v sobotu na letisku Teterboro v štáte New Jersey. Hoci Epstein pred súdom vyhlásil, že sa cíti nevinný, súd na neho uvalil útekovú väzbu.

Ešte v roku 2008 uzavrel štátny prokurátor s Epsteinom kontroverznú dohodu o vine a treste. Finančník sa vtedy priznal, že pre svojich klientov zabezpečoval neplnoleté prostitútky, za čo strávil rok vo floridskom väzení.

Koncom decembra roku 2017 vydal americký prezident Donald Trump nariadenie, ktorého cieľom je zablokovať majetok a finančné prostriedky osôb podieľajúcich sa na porušovaní ľudských práv a korupcii.

Cieľom je dostať za mreže aj tých členov tzv. kriminálneho Syndikátu, resp. osoby v pozadí tzv. temného štátu, ktorí sa systematicky podieľali na obchode s ľuďmi v rámci pedofilnej siete globálnej elity.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti