Bocelli sa priznal k porušeniu karantény: Zostať doma nebolo správne ani zdravé, potrebujem slnko a vitamín D

28.07.2020 | 21:50
  0
Svetoznámy taliansky tenorista sa taktiež vyjadril, že protiepidemiologické nariadenia ho "zbavili osobnej slobody“.

Taliansky operný spevák Andrea Bocelli sa priznal k porušeniu reštriktívnych opatrení, ktoré obmedzovali pohyb občanov a zároveň aj šírenie koronavírusu počas najhoršieho obdobia pandémie v Taliansku. Vyjadril sa tak v utorok v talianskom Senáte, informovala britská stanica BBC.

Obmedzenia pohybu 61-ročný Bocelli podľa vlastných slov porušil, pretože si myslel, že "zostať doma v mojom veku nebolo správne ani zdravé. Už mám určitý vek a potrebujem slnko a vitamín D". Ďalšie detaily o svojom priestupku neposkytol.

Svetoznámy taliansky tenorista sa taktiež vyjadril, že po zavedení epidemiologických reštrikcií sa cítil "zahanbený a urazený", pretože ho nariadenia "zbavili osobnej slobody", aj keď sa nedopustil žiadneho zločinu, píše agentúra AP.

Koncom mája Bocelli prezradil, že v marci mal pozitívny test na koronavírus, priebeh ochorenia však uňho bol len mierny. Podľa vlastných slov mal len trochu zvýšenú teplotu.

Talianske úrady podľa Bocelliho "nafúkli" závažnosť "takzvanej pandémie". "Poznám veľa ľudí a vďakabohu, neviem o nikom, kto by skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Tak kde je všetka tá závažnosť," vyhlásil Bocelli na pondelňajšej konferencii v talianskom Senáte, informovala agentúra DPA.

Jeho vystúpenie uviedol predseda talianskej pravicovej strany Liga Severu Matteo Salvini, ktorý dlhodobo kritizuje spôsob, akým k pandémii pristupuje súčasná talianska vláda premiéra Giuseppeho Conteho. Konferenciu spoluorganizoval poslanec Salviniho strany a ďalší pravicový senátor, ktorý verejne bagatelizuje hrozbu koronavírusu.

Bocelliho najnovšie výroky prekvapili jeho mnohých spoluobčanov, pretože ešte na jar, keď v Taliansku vrcholila epidémia, bol tento operný spevák vnímaný ako symbol jednoty talianskeho národa v boji proti koronavírusu, vysvetľuje BBC. Na Veľkonočnú nedeľu Bocelli odspieval sólový koncert z prázdneho milánskeho Dómu, ktorý bol naživo vysielaný na Youtube.

Taliansko bolo v Európe prvou krajinou postihnutou rozsiahlou epidémiou vyvolanou koronavírusom SARS-CoV-2. Nákaze tam doposiaľ podľahlo viac ako 35.000 ľudí a infikovaných bolo viac ako 246.000 osôb.

Zdroj: spravy.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti