Blaha porazil ESET. Odvolací súd v spore s IT oligarchmi mu dal za pravdu

17.05.2021 | 20:30
  9
Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa pochválil víťazstvom nad známou IT firmou, ktorá podporuje progresivistických politikov a ich agendu.

Trvalo to viac než rok, no dočkal som sa spravodlivosti. Odvolací súd mi pred chvíľou doručil rozhodnutie, ktorým mi dáva za pravdu v spore s ESET-om.

Drahé liberálne médiá, plačte. Blaha porazil ESET

1. Pekne po poriadku. Pamätáte si, ako tri týždne pred voľbami 2020 rozhodol prvostupňový súd, bez akéhokoľvek dôkazového konania, o predbežnom opatrení, že musím zmazať svoj kritický status o ESET-e?

 

2. Samozrejme, nasledovali titulky v médiách, ako Blaha klame a ako musí zmazať status a tak. Prešiel rok a dnes sa ukázalo, že súd na svoje rozhodnutie nemal žiadne právo a "odoprel mi spravodlivosť".

3. Ja len, že mi to rok po voľbách náramne pomôže. Súd mi láskavo dovolil inkriminovaný status, ktorý už dávno nie je aktuálny, znova zavesiť. Tlieskam.

4. Od predvolebnej kampane síce ubehlo 15 mesiacov, ale nevadí - teraz môžem konečne veselo písať o ESET-e, čo len chcem. Nech žije spravodlivosť!

5. Pred voľbami ma umlčali a zbavili mojich ústavných práv na slobodu slova. Ešte zo mňa médiá robili klamára. A poškodili ma tak vo voľbách. Povedzte - ako mi pomôže, že teraz odvolací súd rozhodol, že boli porušené moje práva?

6. Presne takto sa to robí. Vplyvné a bohaté korporácie a rôzni milionári takto zapchávajú ústa nepohodlným politikom, ktorí upozorňujú na ich oligarchické praktiky. A kým sa ľudia ako ja dočkajú spravodlivosti, už dávno je po voľbách a milionári sa môžu Slovákom ďalej rehliť do tvárí.

7. Odvolací Krajský súd rozhodol jednomyseľne v môj prospech. Trojčlenný senát kompletne zvrátil rozhodnutie prvostupňového súdu. Povedané po slovensky - ESET dostal na bendžo.

8. Odvolací súd rozhodol, že zasiahnutie do mojej slobody prejavu je neprimerané aj preto, že mrzačí demokratický proces, keďže ako politik zastupujem svojich voličov.

9. Odopretie slobody slova v predvolebnej kampani je obzvlášť surový zásah do demokracie. A takéto rozhodnutie prvostupňového súdu navyše aj do budúcnosti odstrašuje ľudí od práva slobodne si povedať svoj názor.

10. Presne toto všetko som hovoril pred rokom. Ale vtedy zo mňa korporátne médiá robili toho zlého - namiesto toho, aby bránili slobodu a demokraciu. Lenže oni bojujú za demokraciu iba vtedy, keď ide o liberálne názory - ľavičiarov a vlastencov by najradšej za iné názory zatvárali.

11. Mrazivo pôsobia slová z odvolacieho rozsudku, že prvostupňový súd, ktorý rozhodol v prospech ESET-u, sa "nekriticky stotožnil s argumentáciou žalobcu". Takto funguje spravodlivosť na Slovensku - zazobaný ESET si poplačká a je po demokracii a právnom štáte.

12. Len dodávam, že odvolací súd viackrát cituje judikatúry štrasburského súdu - zase sa raz ukázalo, ako slovenských sudcov musia učiť ľudským právam a demokracii až európske normy.

13. A potom máme veriť tomu, že tu rôzne Záleské strkajú do väzby ľudí oprávnene - mne na čas zobrali iba slobodu slova, advokátovi Ribárovi zobrali dva roky života, Milanovi Lučanskému zobrali všetko.

14. V podstate som dopadol ešte celkom dobre - čo sa sťažujem. Veď žijeme v jednom veľkom Guantanáme.

15. Čo je šialené, môj status, ktorý som musel celý odstrániť, sa netýkal iba ESET-u, ale aj prezidentky Čaputovej či Igora Matoviča. ESET vlastne pred voľbami vybavil mojim politickým súperom, že som ich nemohol kritizovať - to nevymyslíš, to je slovenské súdnictvo.

16. Ale áno, rok po voľbách to napravili - to sa mi v predvolebnej kampani 2020 fakt zíde. Už len si zostrojiť stroj času.

17. Milí priatelia, poviem to úplne úprimne. Teším sa, že som tento malý súboj s ESET-om vyhral. Symbolicky to má veľký význam - má význam bojovať a nevzdávať sa.

18. Ale je to Pyrrhovo víťazstvo. Doposiaľ som vyvrátil všetky žaloby, ktoré na mňa slniečkari podali - a bolo ich požehnane. Ale vďaka všetkým týmto žalobám zo mňa môžu mediálne robiť extrémistu, aj keď nič zlé nerobím, iba hovorím svoju pravdu.

19. Spomeňte si - pred voľbami ma krivo obvinili kvôli červenej hviezde a po voľbách to NAKA stiahla. Ale medzitým už zo mňa mediálne urobili extrémistu a dodnes píšu, že Blaha, to je ten, čo bol "obvinený".

20. V spore s ESET-om je to to isté - odopreli mi spravodlivosť, zapchali mi pred voľbami ústa a spravili zo mňa klamára. A rok po voľbách svoje rozhodnutie zvrátili. Takto na Slovensku funguje demokracia. Povedzte, čo je mi to teraz platné, že som bol v práve.

21. Čo je platné Robertovi Kaliňákovi, že generálna prokuratúra dokázala, že nemal nič spoločné s únosom Vietnamca - už ho politicky zlikvidovali, čo na tom, že mal celý čas pravdu.

22. Čo je platné Robertovi Ficovi, že celá šaškáreň s jeho plávaním v bazéne bola zastavená - už ho stihli mediálne očierniť, tak čo na tom, že nič zlé neurobil a že mal celý čas pravdu.

23. Takto fungujú oligarchické médiá a všetky tie Tódové a iné bábky rôznych milionárov... A žiaľ, vždy sa nájde niekto, kto im uverí.

24. ESET ma ďalej žaluje, ale toto je pre nich silný odkaz - nie všetci sudcovia na Slovensku slúžia oligarchom a liberálnej kaviarni. Stále je to boj Dávida s Goliášom, ale občas vyhrajú aj Dávidovia. Doslova...

25. Tak čo, milé médiá, budú teraz palcové titulky, že Blaha porazil ESET?

Napíšete o tom, ako súdy poškodili Blahu a znetvorili demokraciu?

Napíšete o tom, ako ESET drasticky vstúpil do predvolebnej kampane?

Alebo taktne pomlčíte, lebo pravda o Blahovi sa nenosí?

Ja vám posielam široký úsmev - taký víťazný

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti