Blaha: Nicholsonová ledva zmaturovala, mňa skôr zaujíma ako sa k titulu profesor dostala Radičová

06.11.2018 | 17:57
  0
Poslanec za Smer-SD tak reagoval na kauzu rigoróznej práce predsedu parlamentu.

Profesúra Ivety Radičovej je podľa poslanca NR SR za Smer-SD Ľuboša Blahu pre školstvo omnoho väčší problém ako rigorózna práca Andreja Danka, pretože ten v akademickom prostredí nepôsobí.

Ako povedal Blaha v utorok pre agentúru SITA, osobne ho oveľa viac ako Dankova rigorózna práca zaujíma to, ako sa dostala k titulu profesor Iveta Radičová, ktorá nenapísala žiadnu významnejšiu monografiu, pričom má byť ako profesorka výkladnou skriňou slovenskej vedy.

Podľa Blahu nie je nič smiešnejšie, ako keď Lucia Nicholsonová, ktorá ledva zmaturovala, niekomu vyčíta rigoróznu prácu. „Otázka je, či Nicholsonová vôbec vie, čo je to rigorózna práca. Ak opozícia vybrala túto osobu, aby komunikovala na tému rigoróznej práce, považujem to za výsmech parlamentu,“ vyhlásil Blaha.

Poslanci Národnej rady SR neschválili program rokovania mimoriadnej schôdze. na ktorej sa chcela opozícia pokúsiť odvolať Danka z funkcie. V rokovacej sále bolo 139 poslancov, z ktorých za program rokovania hlasovalo 64 zákonodarcov.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti