Bill Gates: Bary a reštaurácie by mali byť zatvorené najbližších 6 mesiacov. Návrat k normálu bude možný až po roku 2022

14.12.2020 | 17:59
  17
Vakcinátor a miliardár Gates tiež vyjadril znepokojenie nad neochotou prezidenta Donalda Trumpa vzdať sa v prezidentských voľbách.

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates verí, že návrat k „normálnemu“ životu nie je tak na dosah ruky, ako ľudia očakávajú. A to aj napriek schváleniu a distribúcii vakcíny Covid-19, informuje portál RT.

Do leta 2021 by sme mali byť „oveľa bližšie k normálu, ako sme teraz,“ verí Gates, ktorý prostredníctvom svojej nadácie venoval milióny na očkovacie úsilie. No upozorňuje, že úplný návrat k normálu bude pravdepodobne možný až po roku 2022.

Miliardár v nedeľu pre CNN uviedol, že „pokiaľ USA nepomôžu iným krajinám zbaviť sa tejto choroby“ a  „miera zaočkovanosti nebude naozaj vysoká, riziko opätovného zavedenia všetkých obmedzujúcich pravidiel bude viac než možné“.

„Veľké verejné zhromaždenia by mali byť naďalej zakázané a väčšina barov a reštaurácií v celej krajine by mala byť, žiaľ, uzavretá, aby sa obmedzila miera infekcie,“ tvrdí Gates. Skutočný návrat k normálu je podľa jeho názoru možný až po 12 až 18 mesiacoch, a to iba vtedy, „ak to zvládneme dobre“.

Gates tiež vyjadril znepokojenie nad neochotou prezidenta Donalda Trumpa vzdať sa v prezidentských voľbách, čo podľa neho „komplikuje“ distribúciu vakcín. „Tento prechod je komplikovaný, ale nová administratíva je ochotná spoliehať sa na skutočných odborníkov a neútočiť na nich,“ uviedol technologický magnát, a pritom s podobných praktík obvinil Trumpa.

Gates nešpecifikoval, aké „komplikácie“ sú možné. Vakcína už bola schválená FDA aj CDC a začala sa distribuovať. Ľudia môžu podľa riaditeľa CDC Dr. Roberta Redfielda očakávať, že ho začnú dostávať už v pondelok.

Gates sa stal odborníkom na mainstreamové médiá, pokiaľ ide o Covid-19. Vďaka svojim darom v prospech očkovania, ako aj virálnemu videu z roku 2015, kde podľa všetkého predpovedá podobnú pandémiu, na ktorú by svet nebol pripravený.

Gatesova propagácia vakcín a lockdownu si však vyslúžila množstvo kritikov, najmä zo strany konzervatívcov, pretože tieto obmedzenia sú čoraz kontroverznejšie. „Odmietnite tohto tyrana,“ uviedol reportér Ian Miles Cheong v reakcii na posledný rozhovor Gatesa. „Bill Gates chce zničiť Ameriku,“ dodal konzervatívny filmár Nick Searcy.

Zdroj: rt.com
Preklad hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti