Bezpečné zóny v Sýrii vytvorené Američanmi využívajú teroristi vo svoj prospech

08.02.2018 | 15:30
  0
Uviedlo to vo štvrtok ruské ministerstvo obrany.

Americká vojenská prítomnosť v Sýrii predstavuje vážnu výzvu pre mierový proces a marí tak ochranu územnej celistvosti krajiny. Uviedla vo štvrtok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharová.

„Američanmi jednostranne vytvorenú 55-kilometrová zónu okolo ich vojenskej základne v blízkosti mesta al-Tanf, využívajú rozdrobené jednotky teroristov islamského štátu,“ uviedla Zacharová s dôrazom na to, že extrémisti sa týmto spôsobom majú možnosť v tejto oblasti skryť pred vládnymi silami a následným preskupením tak podnikať ďalšie útoky v sýrskej púšti.

„Niektorí vplyvní zahraniční hráči očividne nevyužívajú príležitosti na podporu politického urovnania v Sýrii a uľahčenie snáh o elimináciu teroristov na syrskom území,“ dodala hovorkyňa.

Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že sýrske milície uskutočnili operáciu proti islamskému štátu v blízkosti ropnej rafinérie Al-Isba v provincii Deir ez-Zor, keď na nich zaútočili lietadlá pod vedením americkej koalície.

Ministerstvo obrany zdôraznilo, že útok je dôkazom toho, že skutočným cieľom "nelegálnej americkej vojenskej prítomnosti v Sýrii" je skôr kontrola nad ekonomickými zdrojmi krajiny, než snaha poraziť teroristickú skupinu islamský štát.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti