Banášovo sérum našim MUDr.lantom z krízového štábu

16.08.2020 | 10:45
  9
Populárny slovenský spisovateľ a bývalý politik a diplomat Jozef Banáš odporučil našim odborníkom z vlády, ako si poradiť s Covidom-19.

Akiste mnohí z nás poznajú príslovie: Kam nechodí slnko, chodí lekár. 
Na to netreba mať vyštudovanú medicínu, a predsa nás naši Mudr.lanti presviedčajú, že lepšie je sedieť doma.

Stačilo by im zájsť na „gúgl“, kde by sa dočítali, že slnečné lúče sú najlepšou dezinfekciou. Spoľahlivo ničia najmä baktérie spojené s dýchacími chorobami.

Akiste mnohí z nás vedia, že hýbať sa na vzduchu je lepšie ako vysedávať v uzatvorenom priestore, akiste mnohí z nás vedia, že zdravo sa stravovať je lepšie ako pojedať lieky.

Akiste mnohí z nás vedia, že komunikácia s blízkymi je lepšia ako odlúčenie, že pohladenie má doslova liečivé účinky.

Akiste mnohí z nás vedia, že starenky a starčekovia v domovoch dôchodcov sú chorí viac z toho, že si nevidia deti a vnúčatá ako z kovidu.

Akiste mnohí z nás vedia, že úsmev a dobrá nálada liečia, rovnako ako pozitívne myslenie.

Akiste mnohí z nás vedia, že ak chceš niekoho nasýtiť, nedávaj mu rybu, ale nauč ho chytať ryby.

Tak je to aj s imunitou. Imunitu si vytvára organizmus práve pohybom, slnkom, stravou, pozitívnym myslením, otužovaním. Ak ho zaočkujete, dáte mu rybu. Na chvíľu sa nasýti, ale hlad sa vráti. Zdá sa, že tieto samozrejmosti väčšina z nás vie až na niektorých našich Mudr.lantov.

Očakával by som, že nás páni Mudr. z krízového štábu budú vyháňať na slnko, oni však odporúčajú sedieť doma, namiesto komunikácie nám odporúčajú dodržiavať odstupy (neviem ako sa dá niekto pohladiť zo vzdialenosti dvoch metrov), namiesto úsmevu nám nasadili na tváre rúška, namiesto toho, aby nám odporúčali jesť ovocie, zeleninu, vitamíny, presviedčajú nás o výhodách sér.

Dokonca nás pán minister už aj potešil správou, že ich dajaké milióny pre „zvýšenie“ našej imunity objednali.

Všimol som si, že väčšina občanov – 60 percent, napriek masovej mediálnej propagácii očkovanie odmieta. Až na zopár politikov, ktorí si ešte zachovali zdravý rozum, ostatní ako jeden ospevujú séra a vôbec si neuvedomujú, že idú proti väčšine. Napokon výrobcom sér je úplne jedno, či si ich ľudia nechajú naočkovať, podstatné je, že ich vlády kúpia. Bol som v politike a už sme to zažili...

Takže ja osobne uprednostňujem séra, ktoré sa volajú slnko, vzduch, ovocie, zelenina, dobrá nálada, láska k blížnemu a najmä pravda. Dnes som zašiel do záhrady a nazberal som jedno z najlepších sér – aróniu, po našom jarabinu. Podporuje imunitu nielen proti kovidu, ale aj proti blbosti. Stačí vám z nej hrsť denne. Zamrazili sme si aj na zimu, očakávam, že to už budeme mať tretiu, možno štvrtú vlnu kovidu so zodpovedajúcou mierou strašenia.

Zdroj: Facebook Jozef Banáš / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti