Bábkoherečka Remišová má vlastné ministerstvo za peniaze nás všetkých

08.07.2020 | 16:40
  0
Namiesto vyvodenia politickej zodpovednosti a odstúpenia sa Veronika Remišová dočkala povýšenia…

O nekompetentnom správaní Veroniky Remišovej v prípade umelovyrobenej kauzy Govnet sa už popísalo toho dosť, aj my sme sa tejto téme podrobne venovali TU.

O podaní trestného oznámenia kvôli ohrozeniu bezpečnosti štátu v tom čase hovorili Peter Pellegrini a Richard Raši, ako aj jeden z IT špecialistov, ktorých neprávom zadržala NAKA, Ján Kotrady.

Namiesto vyvodenia politickej zodpovednosti a odstúpenia sa Veronika Remišová dočkala povýšenia (i keď toto bolo naplánované ešte pred spomínanou aférou). Od 1. júla už nie je podpredsedníčkou vlády pre investície a informatizáciu SR, ale ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Špeciálne kvôli nej vzniklo nové ministerstvo, čím táto vláda jednoznačne ukázala, ako vážne to myslí so šetrením verejných zdrojov. Remišová to ako šetrenie nelogicky prezentuje: „Cieľom je zefektívniť všetko tak, aby sa viaceré činnosti nerobili na rôznych rezortoch viackrát, ako aj šetriť, zjednodušiť a zbaviť sa byrokracie.“

Pre ňu je podstatné, že pod jej krídla prejdú z iných rezortov rôzne lukratívne programy čerpania prostriedkov zo zahraničných fondov.

A čo sa týka šetrenia? Prinajmenšom do novovzniknutého ministerstva musia pribudnúť dvaja štátni tajomníci, každý s osobným autom a vodičom, ako aj riaditeľ kancelárie s minimálne dvomi asistentkami. A Remišová sama verejne priznala, že v budúcnosti chce rezort personálne posilňovať, najmä ľuďmi z IT oblasti.

Dúfajme aspoň, že si od nich vyštudovaná bábkoherečka nechá poradiť a nevyrobí podobnú galibu, ako bola kauza „Remišová Gate“.

Zdroj: zemavek.sk

Články súvisiace s tematikou:

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti