AUDIO: Nahrávky telefonických rozhovorov medzi Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou

28.01.2020 | 20:06
  19
Andrej Danko si s Alenou Zsuzsovou mal telefonovať v čase výkonu druhej najvyššej ústavnej funkcie v krajine.

Líder Slovenskej národnej strany (SNS) a predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko si mal v roku 2016 trikrát telefonovať s Alenou Zsuzsovou, ktorá je obžalovaná z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Majú to potvrdzovať nahrávky tzv. „Kočnerovej knižnice“, ktorú vytvorila medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov a Investigatívne centrum Jána Kuciaka. Danko pritom akékoľvek kontakty so Zsuzsovou odmietal.

Informáciu priniesol týždenník týždeň. Danko si na nahrávkach s ňou dohadoval stretnutia a hovoril jej, ako sa „nekonečne“ teší, že „už konečne bude jeho celú noc“. Posielal jej bozky „všade“ a prial „dobrú nôcku“.

Nahrávky, na ktorých si Alena Zsuzsová s Andrejom Dankom síce vykajú, no flirtujú a dohadujú si stretnutia s jasným sexuálnym motívom, sa nachádzali na dátových nosičoch, ktoré polícia zhabala u Mariana Kočnera, uvádza týždenník.

Danko si tak so Zsuzsovou mal telefonovať v čase výkonu druhej najvyššej ústavnej funkcie v krajine. Ten pôvodne odmietal akékoľvek kontakty so Zsuzsovou.

Na otázku, či si s Alenou Zsuzsovou písal, ešte minulý rok uviedol, že to meno mu nič nehovorí. „Ja neviem, či mi niekto písal, alebo ma kontaktoval,“ povedal a dodal, že SNS má na Facebooku 80-tisíc fanúšikov. Zároveň podotkol, že na Silvestra mu chodia tisícky správ a on odpisuje zo slušnosti takmer každému.

Rovnako si podľa svojich slov nie je vedomý toho, že by dotyčnej 1. januára 2018 posielal SMS správu. „Počas Silvestra dostávam množstvo správ na moje 20 rokov verejne známe číslo a každému sa snažím odpovedať. Tento rok som taktiež dostal tisíce SMS a každému som sa pokúsil poďakovať,“ skonštatoval.

Nahrávky medzi predsedom parlamentu Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou, ktorá pracovala pre Mariana Kočnera ako volavka sa našli v Kočnerovom telefóne. Podarilo sa z nich získať dátum, kedy boli do Kočnerovho telefónu uložené, čo pravdepodobne znamená, že v ten deň ich Zsuzsová poslala Kočnerovi.

Alena Zsuzsová túto nahrávku poslala Marianovi Kočnerovi v sobotu 12. novembra 2016, nie je ale jasné, kedy presne vznikla. Andrej Danko si s ňou dohaduje stretnutie na pondelok. V tom období už bol pol roka predsedom parlamentu a začal sa stretávať aj so svojou súčasnou partnerkou Simonou Frantovou.

Neskôr v decembri Danko so Zsuzsovou telefonoval znovu a podľa nahrávky bolo obom ľúto, že sa im nakoniec vtedy stretnúť sa nepodarilo.

Audio nahrávok:

Prepis telefonických hovorov si môžete prečítať TU.

Danko doteraz tvrdil, že so Zsuzsovou vedome nijako nekomunikoval.

Písali si niekoľko rokov, prosil ju o fotografie a chcel sa s ňou stretnúť. Šéf parlamentu Andrej Danko komunikáciu s Alenou Zsuzsovou, volavkou Mariana Kočnera, dlhodobo popiera. Polícia však našla ich správy aj nahrávky telefonátov.

Počas tlačovej konferencie vlani v lete Danko tvrdil, že meno Zsuzsová mu nič nehovorí a on s ňou vedome nekomunikoval.

V tom čase pritom bolo už verejne známe, že Zsuzsová pod prezývkou Aika, Alia či Ajuška lovila vplyvných mužov a skúšala na nich získať kompromitujúce informácie. Aj viacerí politici priznali, že si s ňou písali.

Zsuzsová pre Kočnera takto okrem Danka získavala kompromitujúci materiál na množstvo vplyvných ľudí. Išlo o súčasť Kočnerovej stratégie budovať si vplyv popri zakladaní jeho strany Cieľ. Upozornil na to aj vyšetrovateľ v obvinení voči Kočnerovi z marca 2019.

Ilustroval to aj na jednom Kočnerovom výroku, ktorý poslal Zsuzsovej: „Musíš s nimi sedieť za stolom, usmievať sa na nich a pod stolom musíš mať ich gule vo zveráku. Inak to nefunguje.“

Zdroj: pravda.sk / sme.sk (1), (2) / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti