Asad: Západ svojimi hrozbami destabilizuje Sýriu aj celý región

13.04.2018 | 10:57
  0
Slová sýrskeho prezidenta nadväzujú na napätú situáciu, keď západné štáty pohrozili jeho krajine vojenskou intervenciou.

Hrozby zo strany Západu prispievajú iba k destabilizácii Sýrie a celého regiónu. Povedal sýrsky prezident Bašár Asad niekoľko hodín po tom, ako vládne jednotky získali kontrolu nad mesto Dúmá, poslednou baštou islamistov vo Východnej Ghúte.

„Vždy, keď sýrska armáda dosiahne víťazstvo v teréne, niektoré západné krajiny sa začínajú ihneď ozývať a zintenzívňujú svoje pohyby v snahe zmeniť beh udalostí,“ povedal Asad. Americká vláda sa zmieňuje o vojenskom útoku po nepodložených obvineniach, že Damask vykonal v meste Dúmá chemický útok.

Tieto „hlasy“ a „akékoľvek potenciálne kroky Západu“ prispejú podľa jeho slov len k nárastu nestability v regióne a ohrozia medzinárodný mier a bezpečnosti.

Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok informovalo, že sýrske vládne sily úplne ovládli mesto Dúmá, poslednú baštu povstalcov v oblasti Východná Ghúta pri metropole Damask. Práve v meste Dúmá sa odohral údajný chemický útok, ktorý nahlásili aktivisti prepojení na rebelov vrátane kontroverznej skupiny Biele helmy.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti