Asad: Temný štát má pod kontrolou USA, nie Trump. Rusko je jeho hlavným cieľom

10.05.2018 | 14:34
  0
Sýrsky prezident upozornil, že agendou tohto zoskupenia vytvoriť konflikt.

Stretnutie s Donaldom Trumpom by bolo zbytočné, pretože temný štát a nie americký prezident je tým, kto kontroluje USA. Vyhlásil sýrsky prezident Bašár Asad s tým, že agendou temného štátu je vytvoriť konflikt zameraný proti Rusku.

V exkluzívnom rozhovore pre grécky denník Kathimerini Asad uviedol, že nie je dôvod stretnúť sa s Trumpom tvárou v tvár, keďže prezident Spojených štátov „dnes niečo povie a zajtra koná pravý opak“. Dodal, že šéf Bieleho domu pravdepodobne nemá kontrolu ani nad politickými rozhodnutiami v krajine.

„Nemyslím si, že prezident to tam má pod kontrolou. Všetci sme presvedčení, že temný štát je ten skutočný štát, ktorý to má všetko pod kontrolou, alebo ovláda každého prezidenta. Nejde tu o nič nové. V Spojených štátoch to tak bolo vždy, prinajmenšom za ostatných 40 rokov, od časov Nixona, možno ešte predtým. V súčasnosti je čoraz ostrejším a najostrejším prípadom je Trump,“ povedal v interview sýrsky líder.

Asad odmietol úvahy o možnosti vypuknutia tretej svetovej vojny v dôsledku situácie v Sýrii. Upozornil, že Moskva napriek snahám Washingtonu zabránila katastofickej eskalácii.

„V Rusku majú našťastie múdre vedenie, ktoré vie, že agendou temného štátu v Spojených štátoch je vytvoriť konflikt. Už počas Trumpovej prezidentskej kampane bolo hlavnou agendou ísť proti Rusku, vytvoriť konflikt s Ruskom, ponižovať Rusko, oslabiť Rusko a podobne,“ vysvetlil prezident.

Asad na záver rozhovoru prisľúbil, že zjednotí Sýriu a obnoví jej zvrchovanosť. Pripomenul, že Spojené štáty, Francúzsko, Británia, Saudská Arábia, Katar a Turecko sú zodpovední za sedemročnú vojnu a musia byť braní na zodpovednosť aj za podporu teroristov v Sýrii.

Zdroj: rt.com / ekathimerini.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti