Arcibiskup Viganò: Pápež František drzo zvyšuje tlak, stojí na strane nepriateľa a Cirkev chce potopiť. Vatikán podporou Bidena zasahuje do volieb amerického prezidenta

25.10.2020 | 19:37
  30
Vyhlásenie arcibiskupa a bývalého pápežského nuncia Carla Maria Viganò o dokumentárnom filme Francesco.

Web Vatican News [1] informoval, že na Rímskom filmovom festivale sa bude premietať dokumentárny film režiséra Jevgenija Afinevského s názvom Francesco.

Tento dokument – ako informovala katolícka spravodajská agentúra [2] a America Magazine [3] – obsahuje niekoľko vyhlásení Jorge Maria Bergoglia o homosexualite. Spomedzi nich sú tieto dve obzvlášť znepokojujúce:

„Homosexuáli majú žiť v rodine. Sú Božie deti a majú právo na rodinu. Nikto by nemal byť vyhodený alebo by sa kvôli tomu nemal robiť mizerným.“

„Je potrebné vytvoriť zákon o registrovaných partnerstvách, aby týmto spôsobom mali právnu ochranu.“

Človek nemusí byť teológ ani odborník na morálku, aby videl, že tieto vyhlásenia sú úplne heterodoxné a pre veriacich sú veľmi vážnym dôvodom k pohoršeniu.

Ale buďte opatrní: tieto slová sú len pubertálnou provokáciou, ktorou chce „ultraprogresívna“ časť hierarchie úskočne vyprovokovať schizmu, o čo sa už pokúsila v postsynodálnej exhortácii Amoris Laetitia, zmene doktríny o treste smrti, Amazonskej synode, v afére so špinavou Pachamamou a v deklarácii z Abú Zabí, ktorú teraz encyklika Fratelli Tutti znovu potvrdila a prehĺbila.

Zdá sa, že František sa drzo snaží „zvýšiť tlak“ formou kacírskych prehlásení natoľko, že to prinúti zdravú časť Cirkvi – v ktorej sú biskupi, duchovní a veriaci – obviniť ho z kacírstva. Tak bude možné vyhlásiť túto zdravú súčasť Cirkvi za schizmatickú a „nepriateľku pápeža“.

Jorge Mario Bergoglio sa pokúša dotlačiť takto niektorých kardinálov a biskupov, aby sa oddelili od spoločenstva s ním. Nie preto, aby ho zosadili kvôli kacírstvu, ale preto, aby dosiahol vylúčenie katolíkov, ktorí chcú zostať verní trvalému Učiteľskému úradu Cirkvi. Účelom tejto pasce je – podľa predpokladaných intencií Františka a jeho „magického kruhu“ – upevnenie jeho vlastnej moci v Cirkvi, ktorá by bola nominálne „katolícka“, ale v skutočnosti by bola kacírska a schizmatická.

Tento úskok vychádza z podpory globalistickej elity, mainstreamových médií a LGBT loby, ktorým nie sú vzdialení ani mnohí duchovní, biskupi a kardináli. Ďalej nezabúdajme, že v mnohých národoch platia zákony, ktoré trestne stíhajú každého, kto považuje sodomiu za odsúdeniahodnú a hriešnu alebo kto nesúhlasí s legitimizáciou homosexuálneho „manželstva“ – aj keď to robí na základe svojho náboženského presvedčenia. Vystúpenie biskupov proti Františkovi v otázke ako je homosexualita, by mohlo so súhlasom Vatikánu potenciálne viesť k tomu, aby ich civilná autorita mohla trestne stíhať.

František by tak mal na svojej strane nielen „deep church“ , ktorú predstavujú vzbúrenci, ako je otec James Martin, SJ, a tí, ktorí propagujú nemeckú „synodálnu cestu“, ale aj „deep state“. Niet divu, že v dokumente sa objavuje aj podpora demokratického kandidáta v nadchádzajúcich amerických prezidentských voľbách, spolu so znepokojivým odsúdením politiky Trumpovej vlády, ktorá je obvinená z rozdeľovania rodín, ktoré chcú imigrovať do USA, kým skutočnosť je taká, že prezident bojuje proti obchodovaniu s ľuďmi a osobitne s maloletými. (oprava prekladu InfoVojna).

Aj keď je konzervatívnym americkým biskupom zakázané zasahovať do politickej diskusie a podporovať prezidenta Trumpa, Vatikán si dovoľuje svojvoľne zasahovať do volieb v prospech svojho demokratického kandidáta, v jednote so sociálnymi a spravodajskými médiami, ktoré cenzurujú samé seba, ohľadom vážnych obvinení proti rodine Bidenovcov.

Ako katolíci sme povolaní stáť na strane tých, ktorí bránia život, prirodzenú rodinu a národnú zvrchovanosť. Mysleli sme si, že máme po svojom boku Kristovho vikára. Bolestne uznávame, že v tomto epochálnom strete sa ten, kto by mal viesť Petrovú bárku, rozhodol stáť na strane nepriateľa a chce ju potopiť. Spomínajúc na odvahu svätých pontifikov pri obrane integrity viery a pri podpore spásy duší, možno iba povedať: Quantum mutatus ab illis! [4]

Carlo Maria Viganò, arcibiskup

[1]  https://www.vaticannews.va/it/papa/news/2020-10/papa-francesco-film-documentario-festival-cinema-roma.html
[2] https://www.catholicnewsagency.com/news/pope-francis-calls-for-civil-union-law-for-same-sex-couples-in-shift-from-vatican-stance-12462
[3]  https://www.americamagazine.org/faith/2020/10/21/pope-francis-gay-civil-union-documentary
[4] https://remnantnewspaper.com/web/index.php/articles/item/5105-declaration-of-his-excellency-archbishop-carlo-maria-vigano-about-the-documentary-film-francesco#_ftn4

Zdroj: christianitas.sk

Články súvisiace s tematikou:

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti