Americký súd nariadil súkromným firmám stopnúť povinné očkovanie zamestnancov. Bidenova vláda prekročila svoje právomoci

26.11.2021 | 20:40
  24
Americký úrad pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (OSHA), ktorý podlieha ministerstvu práce, uviedol, že pozastavil presadzovanie požiadavky na povinné očkovanie proti COVIDu-19 pre súkromné spoločnosti.

Americké ministerstvo práce oznámilo, že súkromné firmy už nepodliehajú povinnému očkovaniu. To predtým nariadila Bidenova administratíva. Súd už predtým rozhodol, že vláda USA „tým prekročila svoje právomoci“. Nariadil zastaviť povinné očkovanie vo firmách, informuje epochtimes.de.

Americký úrad pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (OSHA), ktorý podlieha ministerstvu práce, uviedol, že pozastavil presadzovanie požiadavky na povinné očkovanie proti COVIDu-19 pre súkromné spoločnosti.

Oznámenie prišlo krátko po tom, ako americký odvolací súd zamietol námietku Bidenovej administratívy a potvrdil svoje rozhodnutie. Podľa doterajšieho nariadenia spoločnosti so 100 a viac zamestnancami museli zabezpečiť, aby ich pracovníci boli do 4. januára 2022 buď zaočkovaní proti COVIDu-19, alebo sa týždenne testovali a nosili rúško.

Vláda prekročila svoje právomoci

Ministerstvo práce vo svojom vyhlásení potvrdilo, že akceptuje rozhodnutie súdu.

Viac ako 27 amerických štátov, ako aj súkromné firmy či náboženské organizácie a iné skupiny zažalovali Bidenovu administratívu. Tvrdili, že vláda prekročila svoje právomoci pri zavádzaní povinného očkovania.

Odvolací súd potvrdil, že nariadenie Bidenovej administratívy vyvoláva „vážne ústavné obavy". Predstavitelia Bidenovej administratívy na žiadosť The Epoch Times o komentár bezprostredne nereagovali.

Výzva na dodržiavanie povinného očkovania - aj napriek stopke

Predstavitelia Bieleho domu - napriek pôvodnému rozhodnutiu - doteraz vyzývali zamestnávateľov, aby dodržiavali povinnosť očkovania pre súkromné spoločnosti.

„Podľa nášho názoru by ste nemali čakať," - povedala ešte začiatkom novembra novinárom zástupkyňa tlačového tajomníka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová. Reagovala tak na otázku, či by zamestnávatelia mali počkať s požiadavkou očkovania svojich zamestnancov po tom, ako súd zastavil toto opatrenie.

„Hovoríme, aby ste neotáľali a prijali opatrenia na zaistenie bezpečnosti na pracovisku," - povedala vtedy Jean-Pierreová. „Je to dôležité a rozhodujúce. Čakanie povedie k väčšiemu počtu ohnísk a väčšiemu rozvoju ochorenia."

„Zamestnávatelia by nemali čakať, kým sa vyriešia právne otázky,“ - uviedla. „Mali by pokračovať v očkovaní,“ - cituje na záver Jean-Pierreovú portál epochtimes.de.

Zdroj: hlavnydennik.skepochtimes.de


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti