Americký politológ obvinil americké tajné služby z toho, že si vymysleli vojnu na Ukrajine!

15.02.2022 | 10:30
  4
Podľa Davida Hendricksona Washington nafúkol príbeh o tom, že Rusko údajne pripravuje útok na Ukrajinu.

Podľa amerického politológa Davida Hendricksona si vojnu na Ukrajine vymysleli americké tajné služby. Washington podľa neho rozdúchal príbeh údajného ruského útoku na Ukrajinu, aby zastavil certifikáciu plynovodu Nord Stream 2 – to prinieslo veľký zisk záujemcom o predaj skvapalneného zemného plynu. Svoj názor vyjadril v článku na portáli National Interest, informuje lenta.ru.

„Putin vraj každý deň hrozí vojnou s cieľom ovládnuť Ukrajinu. Nie, to USA a ich pochlebovači v médiách hovoria o tom, čo Putin hovorí a robí," napísal americký politológ David Hendrickson.

Podľa neho Washington nafúkol príbeh o tom, že Rusko údajne pripravuje útok na Ukrajinu, aby zastavil certifikáciu plynovodu Nord Stream-2, to prinieslo značný zisk záujemcom o predaj skvapalneného zemného plynu (LNG).

Transfer zbraní do Kyjeva

Okrem toho politológ uviedol, že transfer zbraní do Kyjeva bol výhodný pre americký vojenskopriemyselný komplex, zatiaľ čo protiruská koalícia získala súhlas Kongresu na úplné prerušenie kontaktov s Kremľom.

Ako dodáva lenta.ru, americký minister zahraničných vecí 11. februára vyhlásil, že Rusko môže kedykoľvek začať inváziu na Ukrajinu, a to aj počas olympijských hier v Pekingu. Deň predtým americký prezident Joe Biden uviedol 16. február ako dátum ruskej „invázie" na Ukrajinu.

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti