Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb vymazalo polovicu hlásených úmrtí po očkovaní proti COVIDu

05.08.2021 | 09:15
  7
Bezpečnostná správa k nežiadúcim účinkom očkovania sa jednoducho potichu „pozmenila“.

Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zaznamenalo viac ako 12 000 úmrtí po očkovaní proti COVIDu k 21. júlu, ale len o deň neskôr sa toto číslo zrazu magicky znížilo na polovicu. Bezpečnostná správa k nežiadúcim účinkom očkovania sa jednoducho potichu „pozmenila“, informuje Report24.

V online zálohe predmetnej webovej stránky z 21. júla sa stále dá prečítať, že do databázy VAERS sa dostalo 12 313 správ o úmrtí.

21. júl 2021

O deň neskôr, 22. júla, bolo v súvislosti s očkovaním zrazu hlásených len 6 207 úmrtí.

22. júl 2021

Neprehľadný chaos čísel

CDC sa pokúsilo predchádzajúci rýchly nárast úmrtí označiť jednoducho ako „chybu“ a zníženie na polovicu ako „opravu“. Nižší počet prípadov bol rozhodne „správny“ počet úmrtí, tvrdí CDC.

V skutočnosti sa však zdá, že ide o skutočné správy o úmrtí, ktoré boli zo správy jednoducho odstránené.. Tie však zrejme nepochádzajú zo Spojených štátov, ale boli hlásené zo zahraničia.

The Defender sa chcel dostať k podstate správ s prívlastkom „zahraničné“, ale na svoju žiadosť nedostal od CDC žiadnu odpoveď. Na webovej stránke CDC je len nasledujúce vysvetlenie:

„Systém hlásenia nežiaducich účinkov vakcín (VAERS) príležitostne dostáva hlásenia o prípadoch od amerických výrobcov, ktoré boli nahlásené ich zahraničným pobočkám. Ak je výrobca informovaný o zahraničnom hlásení prípadu, ktoré opisuje závažnú a neočakávanú udalosť (t. j. neuvádza sa na príbalovom letáku k výrobku), musí ju v súlade s predpismi Úradu na kontrolu potravín a liečiv (FDA) nahlásiť VAERS.“

Tieto hlásenia zo zahraničia tvoria približne polovicu všetkých hlásení o úmrtí po očkovaní proti COVIDu v databáze VAERS. K 2. augustu 2021 bolo zaznamenaných celkovo 12 512 hlásení:

Len 6 329 z nich má však označenie lokácie „Spojené štáty/územia/neznáme“. Inými slovami, len tieto správy pochádzajú z USA, „neznáme“ sa vzťahuje len na fakt, že príslušný štát nie je známy.

Ak teraz budete vyhľadávať výlučne správy o úmrtí s označením „zahraničné“, narazíte na zvyšných 6 183 prípadov:

Posúdenie bezpečnosti zo strany CDC je sporné

Odkiaľ presne tieto správy pochádzajú, nie je neznáme. Skutočnosť, že ani v CDC nemajú v týchto údajoch jasno a že ani hovorcovia agentúry nie sú schopní vysvetliť chyby a nedorozumenia, ktoré z toho vyplývajú, nevzbudzuje dôveru. Napokon, v databáze je aj tak zaznamenaný len zlomok potenciálnych vedľajších účinkov očkovania. Skutočnosť, že úrad má také problémy s ich hodnotením, vyvoláva pochybnosti o tom, či sa bezpečnosť kontroverzných experimentálnych vakcín dostatočne kontroluje a skúma, dodáva Report24.

Zdroj: report24.news
Preklad: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti