Američania sa v Davose pred nami skrývajú, tvrdia Rusi

25.01.2018 | 14:19
  0
Moskva zároveň bagatelizovala význam protiruských sankcií.

Americká delegácia na ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose sa vyhýba akémukoľvek kontaktu so svojimi ruskými partnermi. Aspoň taký dojem nadobudol podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič.

„Nie je to Rusko, kto sa ukrýva pred dialógom. Rusko sa neuzaviera. Američania sú tí, ktorí sa pred nami v Davose schovávajú. Stránia sa reálnej diskusie,“ vyhlásil Dvorkovič počas panelovej debaty v tomto alpskom lyžiarskom stredisku.

Šéf ruskej delegácie v Davose podľa RT nevenoval príliš veľkú pozornosť americkým sankciám proti Rusku, ktoré v tejto súvislosti označil za „bevýznamnú záležitosť“.

„O amerických sankciách sa rozprávame, avšak tie nie sú vo svete tou najpodstatnejšou otázkou ... Nemali by sme márniť toľko času nad touto záležitosťou - namiesto debaty ohľadne sankcií treba efektívnejšie a lepšie spolupracovať,“ dodal ruský politik.

Ruský vicepremiér však poznamenal, že cieľom amerických sankcií, nie je iba potrestanie Ruska, ale súťaženie Spojených štátov v Európe. Ako zdôraznil úlohou sankcií je predovšetkým splnenie práve týchto úloh.

Novinári položili Dvorkovičovi otázku, či má na ekonomickom fóre v úmysle rokovať s americkým prezidentom. „Nie som prezident Ruska. Nie som v pozícii žiadať o stretnutie s Trumpom, ale som pripravený kontaktovať zástupcov americkej delegácie,“ uviedol v reakcii ruský vicepremiér.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti