Ako sa Lucia Nicholsonová zamotala do vlastných klamstiev

18.10.2019 | 10:10
  6
Článok o Sulíkovej opore - europoslakyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej (SaS).

Sulíkova dvojka Lucia Ďuriš Nicholsonová sa zase raz poriadne strápnila. Okrem toho, že produkuje nezmysly v príkrom rozpore s jej predošlými vyjadreniami, je navyše prichytená pri (ďalšom) klamstve. Nie som priaznivcom pseudovlastencov Kotlebu ani Radačovského, ale tak lacno klamať ako to robí Lucia N., to je naozaj úbohé. Pozrime sa teda kedy táto „agentka“ klamala a v čom.

„Toto by som chcela odkázať všetkým zástancom stratených Kotlebovych poslancov v EP, ktorí primitívne hejtujú v mojich vláknach a potom čakajú na to, že ich zmažem: Vždy ma prekvapí, koľkým podivínom poskytuje FB ich päť minút slávy. Občas vás už dokážem identifikovať, aj keď kráčate oproti mne. Na ulici potichu šúchate nôžkami v bielych ponožkách v tichošľapkách a s ovisnutymi kútikmi vpíjate svoj nič nehovoriaci pohľad do šede prasklín slovenských ciest v malomestách,“ rozhodla sa europoslankyňa len nedávno, 10. októbra 2019, pre „odvážny“ odkaz na sociálnej sieti.

Hejty spravidla zakričíte, až keď ste za rohom a potom utekáte do krčmy alebo do kostola pochváliť sa týmto hrdinstvom ako novou kérkou. Večer zaspávate pokojne, nič netušiac o vlastnej… nedokonalosti. Ráno vás opäť premkne frustrácia z vlastného života, lebo z okna vidíte úspešnejšieho suseda alebo šťastnejšiu susedu a tak väčšinu dňa klátite klávesnicu a snažíte sa nájsť vinníka za vlastné chyby. Bojujete za svojich hrdinov, ktorí vyzerajú takmer ako vy. Len škoda, že vám uniká, že oni nebojujú za vás. Možno raz sa svojím vzorom priblížite, čím vulgárnejšie hejtujete, tým ste k ním bližšie. Možno Vám stačí, že vás len pochvália,“ zakričala sama z bezpečnej vzdialenosti bruselského „eurooplotenia“, za ktorým sa schováva vďaka hlasom množstva  jej popletených voličov.

Pritom len pred rokom bola jej rétorika k priaznivcom Kotlebu výrazne odlišná. Vtedy kotlebovci nešúchali potichu nohami, nevpíjali pohľad do prasklín a nehejtovali spoza rohu, ale s výskokom a rasistickým výkrikom ju chceli kopnúť do hlavy. Aspoň to tvrdila 20. júna 2018 v NR SR. K videu z dojemného teátra v parlamente priložila na svojej facebookovej stránke Lucia Nicholsonová veri v zdravý rozum aj nasledovné slová: „Zodpovednosť za rasistické a nenávistné prejavy na našich uliciach, za strach ľudí s inou farbou pleti, inej sexuálnej orientácie, nesieme aj my – politici. Rovnako, ako nesieme časť zodpovednosti za to, že dnes extrémisti sedia v poslaneckých laviciach. Z vlastnej skúsenosti poznám, ako sa s nástupom radikálnych kotlebovych poslancov radikalizuje aj spoločnosť.“

Svoje prefabulované halucinácie konkretizovala vo videu. „Išli sme včera, včera sme išli v centre mesta, bývam pri Justičnom paláci, išli sme nakúpiť aj s mojou mamou, s mojimi dvoma deťmi na Krížnu ulicu, čo je centrum, preboha, hlavného mesta. Išiel pán, to bolo vidieť, proste akože totálny agresor, chodil, kýval sa zo strany na stranu, ako sa vy radi kývete, a zastavil nás s tým, že by si najradšej kopol do mojej židovskej hlavy. Pred mojimi dvomi deťmi, pred mojou matkou. Toto je o vás, pán Mazurek. Toto je o tom, akú nenávisť tú rozsievate,“ pustila sa do poslanca ĽSNS. Nuž, nebol som tam, neviem preto túto informáciu posúdiť, ale viem posúdiť pravdivosť jej následných slov v NR SR. 

„Asi pred dvoma týždňami som išla s manželom, boli sme v meste, v centre mesta, Laurinská, Panská, boli sme na pive v centre mesta. Vracali sme sa, bolo asi pol jedenástej. Na Laurinskej ulici, ktorá bola plná ľudí, pretože bol pekný, takmer letný večer, išli okolo, pár – chlapec, dievča. Chlapec, presne proste to tie veľké svaly, mal nejaký batoh na chrbte. Keď boli na úrovni mňa, ja som si to ani neuvedomila, lebo som niečo rozprávala manželovi, tak zrazu ma manžel chytil a strhol ma k sebe, pretože ten chalan vyskočil a z výskoku ma išiel kopnúť do hlavy. S výkrikom: Ty, židovská Cigánka!“ zaťala vtedajšia podpredsedkyňa parlamentu a pokračovala „...povedzte mi, či je toto normálne.

A on nekričal, že ty, Nicholsonová, za to, že podporuješ registrované partnerstvá, teraz ťa idem kopnúť do hlavy. Nie, za to, že som podľa neho židovka. Alebo že som podľa neho Cigánka. A to sú vaše hoaxy, ktoré vy šírite, vy a vaši ľudia, pán Mazurek, pretože ja visím na tej vašej, čo to je, nejaká nástenka hanby alebo proste inej národnosti, inej rasy, ktorá si proste, nemá nárok dýchať tu, dýchať tu ten slovenský vzduch, že? To je o vás, pán Mazurek,“ išla si svoje „spravodlivo“ rozohnená exmanželka Toma Nicholsona, podozrivého z protislovenskej činnosti pre britskú a kanadskú tajnú službu.

Nuž nie, Lucia N., tak to rozhodne nebolo. Hoax, alebo skôr klamstvo, šírite naopak vy. Áno, bol pekný letný večer a s manželom či kým ste išli po Laurinskej, keď sa na úrovni pubu Urban House, kde vonku sedelo plno ľudí, stal spomínaný incident. Ibaže inak ako opisujete. Oprotiidúci chlapec nemal veľké svaly, nevyskočil a z výskoku vás nešiel kopnúť do hlavy s výkrikom „Ty židovská Cigánka!“ (veď je to aj absurdná replika), ale pokojne na vás ukázal nohou s rukami vo vreckách a svojej priateľke nahlas povedal „Aha, agenti!“ Rozumel som celkom zreteľne a nebol som sám. 

Možno sa čudujete, že som s touto informáciou neprišiel skôr. Žiaľ, hoci som zo zvedavosti sledoval niekoľko dní Nicholsonovej profil, popis udalosti pridala až o dva týždne neskôr, po tom, ako sa jej údajne stal ďalší incident „s kývajúcim sa kotlebovcom“. Na video z vtedajšej rozpravy v NR SR som natrafil až tento rok v lete. Musím však konštatovať, že Nicholsonová rozhodne neverí v zdravý rozum, ale v nezdravý úsudok jej zmagorených priaznivcov. Verím, že by ich bolo o dačo menej, keby som jej klamstvo zverejnil pred eurovoľbami.

I tak som však zacítil potrebu uviesť jej bohapusté dezinformácie na pravú mieru. To, že je Lucia N. klamárka už vieme – keď len 5 dní po pôrode viedla parlamentnú schôdzu, podľa jej slov jej službu dali naschvál, no podľa podpredsedu parlamentu Andreja Hrnčiara klamala. „Nie političku Luciu Nicholsonovú, ale jej päťdňového syna chcel predseda parlamentu Andrej Danko uchrániť od toho, aby prvé dni svojho života trávil v aute pri budove Národnej rady čakaním na svoju matku. Tá sa totiž na vlastnú žiadosť a zodpovednosť dôrazne domáhala vedenia dnešnej schôdze. Dostala ju, aby slovenská verejnosť ostala ušanovaná od hysterických výkrikov, ako vedenie parlamentu popiera práva opozície,“ napísal na Hrnčiar na sociálnej sieti s tým, že Nicholsonová si vedenie schôdze vybrala sama.

„Podpredsedníčka parlamentu škaredo zavádza ľudí, ak nemám rovno povedať, že klame. A zaťahovanie päťdňového synčeka do politiky je pre mňa ako pre otca nechutné a neprijateľné. To čo sa dnes udialo bol zo strany Richarda Sulíka a Lucie Nicholsonovej vopred pripravený a zinscenovaný marketingový ťah,“ uzavrel Hrnčiar.

Aj to, že je Nicholsonová agentka tvrdia viacerí, napríklad poslanec Peter Marček či bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. „Mediálna hystéria s názvom „Vadala a spol.“ má samozrejme svoje politické zdôvodnenie. Keď sa však pozrieme bližšie, čo o nej popísali liberálne média a čo si povymýšľala na tlačových besedách napríklad agentka Nicholsonová so svojimi kumpánmi, zistíme, že to zdôvodnenie bolo a je každý mesiac iné. Prvé dni a týždne to bola hlavná príčina vraždy novinár89a a jeho priateľky. Neskôr, keď túto verziu vylúčila prokuratúra na svojej tlačovej besede, sa kauza využila na útok voči bývalému predsedovi vlády Ficovi, ministerke Matečnej, alebo na vybičovanie vášne verejnosti pred komunálnymi voľbami,“ publikoval Gašpar koncom apríla na Hlavných správach.

Poslanec Marček v statuse na svojom facebookovom profile zasa uviedol, že Nicholsonová je proamerická agentka a manželka agenta anglickej tajnej služby Toma Nicholsona. Zrejme chlapec, ktorý na ňu na ulici ukázal, došiel k podobnému záveru ako dvaja spomínaní páni. Ja som sa zas utvrdil v názore, že Nicholsonová drzo klame. Teraz o tom vôbec nepochybujem.

Fedor Pupala

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti