Ako nás liberálni golfisti 30 rokov úspešne klamú

04.12.2019 | 18:27
  45
Amnézia niektorých našich spoluobčanov žijúcich v Československu alebo manipulácia s realitou vtedy a dnes.

Ochrana štátnych hraníc za komunistov, emigrácia i ľudské tragédie s tým spojené sa každoročne na výročie 17. novembra dostávajú na titulky novín. A ešte, aby sa nezabudlo, tá nemožnosť študovať. Tak to trochu rozmeňme na drobné.

Nik nevie odkiaľ sa to berie, ale Slováci od detstva vzhliadajú k Západu ako k niečomu dokonalému. Miesto, kde je len raj a všetko je dokonalé. Navádzajú k tomu média, ale tiež herci. Tí herci, ktorí mali možnosť za socializmu hrať či študovať aj na Západe, no takmer vždy sa vrátili späť za ostnatý drôt. Prečo? Bolek Polivka, Milan Kňažko, Karel Gott, Ladislav Chudík, Vladimír Menšik, a mnohí ďalší chodili hrať krajanom na Západ, niektorí nielen im, no neostali tam, hoci mohli. Dokonca Ladislav Chudík tam aj ostal, no napokon sa vrátil. A čuduj sa svete, nešiel do väzenia, ale mohol ďalej hrať.... Cez hranicu ušiel aj politik Ján Slota, aby po ochutnaní Západu sa rýchlo vrátil späť. A ďalší. Akosi neviem pochopiť súčasnú propagandu Milana Kňažka, Milana Lasicu a im podobným. Ak sa na hraniciach strieľalo, tak ako bolo potom toto možné? Prečo to nevyužili? Milanovi Lasicovi v relácii Zlate časy, kde hosťoval Bolek Polivka, sa to podarilo zhodnotiť takto: “tí šikovní tam ostali a uchytili sa, aj keď to ľahké nemali, tí nešikovní sa vracali späť”. To sa mu podarilo... Mimochodom, aj Kiska sa vrátil. Aj keď ten tam bol už po páde železnej opony. Práca vo fastfoode a spanie na zemi ho asi neoslovili.

Zákony platili vtedy a platia aj dnes. Vtedy boli celé hranice štátu strážené. Z oboch strán. Prechádzať ich mimo stanovený režim bolo protizákonne a ten, kto zákon išiel vedome porušiť, musel rátať s následkami a aj rátal. Motívy ľudí podstupujúcich riziko neboli vždy len o odpore k režimu, ale aj o snahe vyhnúť sa postihu pre spáchanú trestnú činnosť...  Emigrovať plánovali aj vrahovia Ľudmily Cervanovej. A dnes, ak policajti zastavujú vozidlo a vodič na znamenie nezastaví, musí rátať s tým, že po ňom budú policajti strieľať. A aj strieľajú. A občas aj zastrelia. Ladislav Chudik, ak by žil, a ak by dnes polícii unikal vo vozidle, a policajti by sa tentoraz náhodou trafili do pneumatiky, tak by už nehral, ale išiel by sedieť do chládku. Lebo by porušil zákon. No vtedy, za tyranie, mohol ďalej hrať a do väzenia pre porušenie zákona nešiel...



Tak to bude aj s tzv. nemožnosťou študovať. Asi nie je potrebné pripomínať, že na Slovensku k špičke tzv. disentu patrili Čarnogurský a Mikloško. Pokiaľ je známe, obaja majú vysokú školu vyštudovanú za socializmu. Ak teda mohli študovať oni, nemohol tak urobiť niekto, kto mal v byte v Rožňave na stene obraz povedzme Franka Sinatru či Johna Travoltu? Frantisek Mikloško mohol dokonca učiť na škole. Ak pripustíme, že vieme mať aj súdnosť, tak sa nad tým prosím minimálne zamyslime. Vážení propagandisti, liberálni postarší golfisti, nebolo všetko ružové vtedy, ako nie je ani dnes. Ale už je čas, aby ste aj vy prejavili štipku súdnosti a prestali primitívne klamať a donekonečna ťažiť z toho.



Judita L.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti