Ako liberálny extrémista Jakub Goda na žiadosť Beblavého Program Dezinformácie vypracoval

01.06.2019 | 12:51
  3
K aktivitám blogera a liberálneho extrémistu Jakuba Godu patrí iniciovanie cenzúry alternatívnych médií v obchodných reťazcoch, šírenie nenávisti voči názorovým oponentom či udanie a snaha perzekuovať predavačky známeho kníhkupectva za to, že sa odfotili so Štefanom Harabinom.

Známy aktivista, bloger Denníka N, liberálny extrémista, novodobý inkvizítor, udavač a šíriteľ nenávisti voči ľuďom s iným názorom sa na Facebooku pochválil tým, že na žiadosť predsedu strany Spolu (v súčasnosti v koalícii s Progresívnym Slovenskom) Miroslava Beblavého vypracoval Program Dezinformácie s podtitulom Ako brániť Slovensko pred dezinformáciami:

Pred pár mesiacmi ma oslovil Miro Beblavý zo Spolu, aby som im vypracoval program pre dezinformácie, pretože vnímajú vážnosť tejto témy a chcú sa tomu venovať. To ma dosť teší, politická pozornosť je niečo, čo tejto téme dlhodobo chýba.

Program je hotový a pripravený na verejné pripomienkovanie. To je dobrá vec, pretože čokoľvek mi k tomu konštruktívne napíšete, nebude to brané ako kritika, ale bude to zvážené, vyhodnotené a eventuálne zapracované (na webe majú k tomu aj formulár, ale môžete kľudne aj sem do komentára alebo mne do správy/mailu).

Za posledné tri roky tu vznikla živá komunita aktivistov, novinárov a odborníkov, ktorí sa venujú tejto téme (niektorí aj oveľa dlhšie ako tri roky), ale stále to nestačí. Zmenila sa doba, musí sa meniť aj štát. Všimli si to najmä v tých krajinách, ktoré sú buď najohrozenejšie (Pobaltské štáty, Ukrajina) alebo v krajinách, ktoré patria medzi najmodernejšie a najinteligentnejšie čo sa týka verejného sektora (Škandinávia, UK, Nemecko).

Ministerstvá by mali komunikovať oveľa aktívnejšie a premyslenejšie. Zo škôl nemôžu vychádzať ľudia, ktorí vedia naspamäť odrapovať Mor ho, ale nevedia sa zorientovať na internete a sociálnych sieťach. Poctivá žurnalistika a verejnoprávne médiá majú úplne nový význam v dnešnom informačnom svete. Treba sformovať aj nové inštitúcie, ktoré podporia existujúcu komunitu a problém uchopia systematicky v rozsahu, v akom to iní nedokážu.

A treba hlas politických lídrov. Ľudí nestačí vzdelávať v tejto oblasti cez blogy na N-ku, ale aj cez hlas ministrov a predsedov na Markíze.

Ak mi nič neuniklo, tak toto je prvý ucelenejší pokus politickej strany sformulovať, čo by sa v tejto oblasti malo robiť.

Konzultoval som to s Jakubom Kalenským (Atlantic Council), s Jakubom Jandom (Evropské hodnoty), zo Spolu s Mirom Beblavým, Oskarom Dvořákom, Radom Baťom a Jurajom Hipšom. Okrem toho ešte s dvomi ľuďmi, ktorí nechcú byť menovaní.

Materiál strany Spolu Miroslava Beblavého si môžete prečítať TU.

K aktivitám blogera a liberálneho extrémistu Jakuba Godu patrí iniciovanie cenzúry alternatívnych médií v obchodných reťazcoch, šírenie nenávisti voči názorovým oponentom či udanie a snaha perzekuovať predavačky známeho kníhkupectva za to, že sa odfotili so Štefanom Harabinom.

Goda pri svojich aktivitách kooperoval s Petrom Hajdinom, politickým marketérom, ktorý pracoval na kampani Andreja Kisku a ktorý predáva tričká Zomri. Goda okrem toho nahráva PR videá pre Americkú ambasádu.

O morálnom profile Godu písal ľavicový portál Dav Dva v článku Proamerický aktivista Jakub Goda opäť bojuje za cenzúru.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti