Aj pedofil má právo na život bez predsudkov, píše denník SME

09.07.2019 | 10:56
  6
Denník SME naznačuje, že pedofili majú mať riadny prístup k učiteľskému povolaniu.

Denník SME vyšiel 8. júla s témou pedofílie, venoval jej tri články: text o živote pedofilov, veľký rozhovor s pedofilným učiteľom a komentár redaktora Jakuba Fila.

Pedofíliu denník vykreslil ako sexuálnu odchýlku, ktorú by spoločnosť mala akceptovať podobne ako homosexualitu. Denník zdôrazňuje, že jej dôsledkom nie je nutne samotné sexuálne zneužívanie detí. Pedofília je podľa SME „náklonnosť k malým deťom a človek má pri nej rovnaké pocity zamilovanosti ako heterosexuáli k opačnému alebo homosexuáli k rovnakému pohlaviu“.

„Aj človek s ‚poruchou sexuálneho výberu‘, ktorou pedofília je, má právo na život bez predsudkov, odsudzovania a perzekvovania,“ píše v komentári Jakub Filo.

Pedofíliu pritom Svetová zdravotnícka organizácia stále považuje za chorobu, v Medzinárodnej klasifikácii chorôb je zaradená k duševným poruchám a poruchám správania.

Sexuológ Ivan André, ktorého SME oslovilo, v článku tvrdí, že pedofili sa „dokážu ovládnuť a byť napríklad aj učiteľmi bez toho, aby niekto mal o nich vôbec podozrenie, že sú pedofili“.

SME tiež uvádza, že podľa kanadského psychológa Michaela Seta „väčšina z týchto ľudí deti sexuálne nikdy nezneužila“. A, naopak, podľa SME existuje analýza českých právoplatných rozsudkov za rok 2016, podľa ktorej „89 percent ľudí, ktorí zneužili deti, netrpeli žiadnou deviáciou, teda ani pedofíliou“. Analýzu však denník bližšie nekonkretizuje. 

SME v pondelkovom vydaní uverejnilo aj veľký rozhovor s pedofilným učiteľom vystupujúcim pod menom Petr Kasz. Rozhovor je zameraný na vykreslenie jeho životnej situácie. Tento učiteľ v ňom okrem iného tvrdí: „To, že je niekto pedofil, neznamená, že je deťom a priori nebezpečnejší ako niekto, kto pedofilom nie je. Tie predsudky a odsudzovanie nám veľmi krivdia a nežije sa nám v takejto atmosfére dobre.“

SME bližšie priamo nešpecifikovalo, čo myslí pod „predsudkami“ voči pedofilom, ktorých by sa mala spoločnosť vyvarovať. Rozhovor s pedofilným učiteľom naznačuje, že pedofili by podľa denníka nemali byť diskriminovaní v prístupe k povolaniam, pri ktorých výkone sú s deťmi v dennom kontakte.

V denníku SME už v roku 2006 vypukla podobná kauza, keď na jeho webových stránkach začal bloger pod menom Daniel Liddel uverejňovať texty romantizujúce pedofíliu. Na protest voči schváleniu takýchto textov administrátorom SME vznikla verejná petícia a viacero blogerov si v SME zrušilo svoje konto.

Blaha vyzval na bojkot denníka SME

Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) v tejto súvislositi poukázal na logické vyústenie bezuzdného liberalizmu, ktorý na Slovensku hlásajú politici ako prezidentka Čaputová alebo predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban. 

„Je choré, že denník SME obhajuje pedofilov. Zajtra sa môžno začne vciťovať do zoofilov, potom do nekrofilov a nakoniec si vypočujeme, že aj masoví vrahovia dakedy v puberte došli na to, že majú neodolateľnú chuť vraždiť a naša milá Zuzanka nás bude poučovať, že sa do nich máme vedieť vžiť a všetci z toho budeme „benefitovať“,“ uviedol Blaha.

 

Zdroj: postoj.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti