Zlatica Kušnírová začína pripomínať Annu Remiášovú: Obe sú bábkami v rukách mediálnych manipulátorov

15.01.2019 | 18:02
  0
Základný rámec stratégie bratislavských sektárov ostal nezmenený: za každú cenu spojiť vraždu novinára so Smerom.

Zdravým rozumom sa nedá pochopiť, prečo Zlatica Kušnírová škodí vyšetrovaniu vraždy svojej dcéry. Vysvetliť sa to dá len nezvládnutými emóciami, ktoré cynicky zneužívajú mediálni manipulátori.

Poznámka prvá

Pred pár dňami sme diskutovali o tom, že zverejňovanie informácií z vyšetrovacieho spisu pomáha vrahom Jána Kuciaka.

Vzápätí denník bratislavskej sociálnej bubliny vypustil správu o tom, že vyšetrovatelia majú zdokumentované, s kým si Alena Zsuzsová písala cez Facebook. Samozrejme, v záujme politickej sekty nie je merať všetkým rovnakým metrom, a preto sa jej primárnej pozornosti tešili predovšetkým Martin Glváč či René Vanek, avšak konflikt záujmov Daniela Lipšica, advokáta rodiny zavraždeného novinára, ostal nepovšimnutý.

Poznámka druhá

 Základný rámec stratégie bratislavských sektárov ostal nezmenený: za každú cenu spojiť vraždu novinára so Smerom. Taktiku však jemne pozmenili. Keďže z úniku informácií je dôvodne podozrivý Daniel Lipšic, toho času vo výkone podmienečného trestu za usmrtenie bezbranného dôchodcu na priechode pre chodcov, hlavná propagandistka sa dnes odvoláva na Zlaticu Kušnírovú, matku zavraždenej snúbenice Jána Kuciaka.

Medzičlánok tvorí jej advokát Roman Kvasnica, ktorému sa zo zúfalej ženy podarilo urobiť druhú Annu Remiášovú.

Čím skôr si pani Zlatica Kušnírová uvedomí, že je bábkou v rukách cynických manipulátorov, tým lepšie pre jej vlastný záujem. Tým je nepochybne vyšetrenie vraždy. Uverejňovanie informácií zo spisu tomuto cieľu nepomáha. Naopak, výrazne škodí.

Poznámka tretia

Demagóg politickej sekty by zrejme namietal, že uverejňovanie informácií o tom, s kým sa cez Facebook okrem doktora Lipšica cukrovala Alena Zsuzsová, predsa nijako neohrozuje objasnenie vraždy. Takáto námietka však neobstojí, pretože každý, kto by mohol akýmkoľvek spôsobom prispieť k objasneniu vraždy novinára a jeho snúbenice, je vystavený riziku, že jeho meno a obsah výpovede zverejní a skomolí zákerná (hlásna) trúba politickej sekty a epigóni z ostatných médií to po nej budú otrocky opisovať.

V tom spočíva podstata problému. Takáto forma zastrašovania alebo odradzovania potenciálnych svedkov hraničí s marením spravodlivosti. Zlatica Kušnírová sa pod to, verme, že nevedome, podpisuje.

Poznámka štvrtá

V ošiali prebiehajúceho politického striptízu, pripomínajúceho hystériu hnutia MeToo, asistujúci propagandista Lukáš Fila zverejnil na základe výzvy Romana Kvasnicu svoju komunikáciu s Alenou Zsuzsovou. Nie je podstatné, že jeho makulatúra obsahuje množstvo nezmyslov, klamstiev a falošných póz, ktoré nie je namieste rozoberať, dôležité je pochopiť, prečo vznikla. Článok má slúžiť ako kvázi morálne alibi, aby propagandisti politickej sekty mohli pokračovať v selektívnom škandalizovaní vybraných osôb.

Toto všetko sa deje a bude diať za asistencie Zlatice Kušnírovej. Prinajmenšom do tej chvíle, kým nepríde na to, že Roman Kvasnica, Daniel Lipšic a spriaznená politická sekta si z nej urobili bábku na spôsob Anny Remiášovej v šíkoch ďalšieho cynika Igora Matoviča.

Poznámka piata

Pozorný čitateľ si nepochybne všimol, ako veľmi sú mediálne hry vzdialené od pôvodného príbehu. Teda od vraždy Jána Kuciaka. A tiež mohol postrehnúť, že rodina zavraždeného novinára sa na prebiehajúcej kampani z pochopiteľných dôvodov nepodieľa.

Zdroj: datel.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti