Žitňanská považuje Ficove vyjadrenia o Sorosovi za šírenie konšpiračných teórií

05.03.2018 | 17:40
  0
Premiér vyzval prezidenta, aby objasnil dôvod svojho stretnutia so Sorosom.


V demokratickej krajine je absolútne neprípustné, aby premiér šíril konšpiračné teórie. Vyplýva to z vyjadrení podpredsedníčky vlády, Mosta-Híd a ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej.

„Premiér sa rozhodol, že bude cieliť na najnižšie pudy, ktoré sú atakované konšpiračnými teóriami. V demokratickej krajine to považujem za absolútne neprípustný a neakceptovateľný prejav premiéra. Pre mňa osobne je to absolútne neprijateľné,“ reagovala Žitňanská na pondelkové vyjadrenie premiéra Roberta Fica.

Predstavitelia SNS Anton Hrnko a Jaroslav Paška sa k premiérovým vyhláseniam nebudú vyjadrovať. Tlačovú konferenciu podľa vlastných slov nevideli a nepoznajú tak širší kontext.

Podľa predsedu vlády sa na Slovensku deje pokus o destabilizáciu krajiny, k čomu svojimi vyjadreniami prispieva aj prezident SR Andrej Kiska. Fico naznačil, že za prejavom, s ktorým vystúpil Kiska v nedeľu, môže byť americký miliardár George Soros. Kisku preto Fico vyzval, aby verejnosti vysvetlil, čo robil 20. septembra 2017 v New Yorku, „kde prebehlo stretnutie, na ktorom nemal Kiska so sebou žiadneho zástupcu slovenského ministerstva zahraničných vecí“.

„Žiadam odpoveď, o čom bolo toto stretnutie s istým človekom, čo má pochybné meno,“ uviedol Fico. Kiska vlaňajšie stretnutie so Sorosom netajil, vlani o ňom informoval na facebooku s tým, že riešili rómsku otázku.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti