Zemanov hovorca: Fašistické svine sú v českej spoločnosti čoraz hlasnejšie

11.06.2018 | 18:39
  0
Týmito slovami reagoval Jiří Ovčáček na poškodenie pamätníčka venovaného vojakom Červenej armády.

Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa avizoval v pondelok v Prahe v súvislosti s poškodením malého pamätníka pripomínajúceho pred Pražským hradom červenoarmejcov-osloboditeľov Jiří Ovčáček, hovorca prezidenta ČR Miloša Zemana.

Ide o pamätníček, ktorý práve Ovčáček minulý týždeň čistil po tom, čo niekto Červenú hviezdu na ňom nasprejoval ružovou farbou.

Vtedy o tom Ovčáček informoval slovami: „Nejaký dobytok zneuctil pamätníček osloboditeľov našej vlasti pred Pražským hradom. Emanuel Moravec (neslávne známy predstaviteľ českých kolaborantov za protektorátu v období druhej svetovej vojny – pozn.) sa radostne smeje v pekle.“ Zároveň dodal, že vyčistenie pamätníka považoval za svoju občiansku povinnosť.

Internetový server Lidovky.cz informoval v pondelok aj o Ovčáčkovej aktuálnej reakcii na opätovné poškodenie pamätníka, z ktorého ktosi odlomil Červenú hviezdu.

„Fašistické svine, ktoré sú v českej spoločnosti čoraz hlasnejšie – za mlčania väčšiny politikov, definitívne zničili pamätníček osloboditeľov pred Pražským hradom, ktorý som nedávno pomáhal čistiť. Nahlásili sme to okamžite Polícii ČR,“ napísal na jednej zo sociálnych sietí Ovčáček.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti