Zeleninoví veksláci

20.08.2017 | 09:57
  0
Patrick Linhart vo svojej exkluzívnej reportáži poukazuje na to, že predajcovia na trhoviskách často nepredávajú zeleninu, ktorú vypestovali.

Keďže som túto kauzu otvoril ja, pomenoval som ju po svojom – “Zeleninoví Veksláci”. Nedá mi zatiaľ neuverejniť aspoň jeden nezostrihaný záber. O túto kauzu sa už zaujíma aj mainstreamová tv a dochádza k jej vyvrcholeniu. Je to ako načasovaná bomba, akurát sám neviem, kedy vybuchne.

O kauze vie ústredný riaditeľ potravinovej kontroly Bíreš a včera som o nej osobne informoval ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú.

Náš trh je zaplavovaný /často aj vyradeným a toxickým/ odpadom zo zahraničia, predávaným bez platenia daní na našich slovenských trhoch, ako prebytková zelenina a ovocie zo záhradiek. Frustrovaní slovenskí pestovatelia nevedia, ako so zeleninovými vekslákmi bojovať a takto je to už 13 rokov bez zmeny. Kauza sa týka aj poniektorých maloobchodných reťazcov. Pokiaľ podporíte reportáže, čakajú na vás neuveriteľné výpovede o podvodoch s ovocím a zeleninou.

Pokiaľ sa však chceš dozvedieť viac, je potrebné podporiť túto aktivitu, pretože som už po roku práce na týchto reportážach vyčerpal všetky vlastné zdroje, pričom testy potravín aj niečo stoja. Týka sa to aj teba a bez teba to nepôjde. Od 9.9 robíme aj testy GMO, podporiť môžeš TU.

Patrick Linhart, Bsc.- Potravinový Kritik


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti