Západné médiá desaťročia manipulujú občanov po celom svete

26.03.2018 | 10:44
  0
Hovorca ruského prezidenta tvrdí, že predovšetkým obyčajní ľudia sú obeťami mediálnej vojny.

Mediálne domy so sídlom v Spojených štátoch a Veľkej Británii dlhodobo dominujú na globálnom mediálnom trhu a zneužívajú svoju pozíciu na manipulovanie verejnosti. V exkluzívnom pre spravodajskú televíziu RT to vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Proti Rusku sa podľa neho v súčasnosti na Západe bezprecedentná kampaň, ktorej cieľom je podkopať jeho znovuobnovenie. Ako dodal, právce médiá hrajú v tom zohrávajú významnú úlohu, pretože ľudí v západných štátoch sýtia protiruskou rétorikou.

„Ľudia sú obeťami týchto mediálnych vojen. Sú vtiahnutí do určitej emočnej situácie bez toho, aby tomu chápali,“ vysvetli Peskov.

Ďalej poznamenal, že „anglo-saské médiá“ si po desaťročia užívali svoj globálny monopol na šírenie správ o ekonomike a politike.

„Sú najsilnejšími, najvplyvnejšími a majú ten najširší dosah po celom svete. No a s tým samozrejme tento pocit monopolu so sebou zároveň prináša túžbu manipulovať. Tento monopol môžete využiť ako nástroj na šírenie vášho pohľadu. Nezáleží na tom, či je správny alebo nie, môžete si ho prispôsobiť podľa situácie - jednoducho manipulovať s ľuďmi na celom svete,“ doplnil hovorca ruského prezidenta.

Upozornil tiež, že mediá ako napríklad RT spochybňujú túto „obrovskú mašinériu“ svojím alternatívnym pohľadom a faktami, ktoré sa nezhodujú s tým, ako západné médiá chcú veci vykresľovať. Najlepším príkladom je pokrývanie udalostí v Sýrii a Iraku. Peskov v tejto súvislosti poznamenal, že média okamžite informovali o civilných obetiach v meste Aleppo a zo zodpovednosti obvinili ruskú a sýrsku armádu. Na druhej strane incidenty spôsobené Američanmi vedenou koalíciou v irackom Mosule alebo v sýrskom meste Rakka, sú prezentované úplne odlišným spôsobom.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti